Galaxy Watch Active 2 s rubovima na dodir i podrškom za Bluetooth 5.0

Internetska stranica SamMobile iznosi informacije o novom Samsungovom Galaxy Watch Active 2 pametnom satu koji između ostalog donosi Touch Bezel tehnologiju i podršku za Bluetooth 5.0

Matija Pavlić srijeda, 24. srpnja 2019. u 06:00

Kao svoju ekskluzivu internetska stranica SamMobile predstavila je nove informacije o budućem Samsungovom pametnom satu Galaxy Watch Active 2.

Novost je prije svega tehnologija Touch Bezel, odnosno rješenje u kojem rubovi oko zaslona postaju površina za upravljanje dodirom. Swipe prstom po toj površini omogućuje se kretanje kroz sučelje sata.

Nadalje, spominje se 40 odnosno 44-milimetarsko aluminijsko kućište s težinom od 31 grama za prvu, odnosno 36 grama za drugu inačicu. Model s 40-milimetarskim kućištem imat će bateriju s kapacitetom od 247 mAh, a model s 44-milimetarskim kućištem bateriju od 340 mAh.

Bit će dostupni 1,2 odnosno 1,4-inčni Super AMOLED zasloni s rezolucijom od 360 x 360 piksela uz dodatak Gorilla Glass DX+ zaštite, a tu je i MIL-STD-810G certifikacija.

Što se tiče ostalih značajki navodno ne bi trebalo biti previše promjena u odnosu na prvi Galaxy Watch Active. Tu je isti Exynos 9110 čip, 768 MB RAM-a (za Bluetooth model) odnosno 1,5 GB RAM-a (za LTE model), 4 GB interne memorije za pohranu podataka, a novost je podrška za Bluetooth 5.0.

Galaxy Watch Active 2 će biti dostupan u inačicama od nehrđajućeg čelika i aluminija, u crnoj i srebrnoj boji za obje inačice (40 i 44-milimetarske modele). Inačica s ružičastim zlatom bit će ponuđena za 40 i 44-milimetarske aluminijske modele, a zlatna za 40 i 44-milimetarske modele od nehrđajućeg čelika. Inačica s podrškom za LTE bit će od nehrđajućeg čelika.

Iako datum službenog predstavljanja Galaxy Watch Active 2 sata nije službeno poznat kao mogući datum spominje se 7. kolovoza, što je ujedno datum predstavljanja nove Galaxy Note 10 serije pametnih telefona.