Garmin vivoactive 5 teži svega 23 grama i prati preko 30 sportova

Vivoactive 5 stiže na tržište kao novo proširenje Garminove popularne serije pametnih satova te donosi značajne nadogradnje u odnosu na svog prethodnika

Matej Markovinović subota, 23. rujna 2023. u 13:45

Garmin je ovoga tjedna iznenadio korisnike i predstavio vivoactive 5, novo proširenje popularne serije pametnih satova namijenjene za sve vrste sportaša i rekreativaca. Sat, naime, dolazi s 1,2-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 390 x 390, kojeg od udaraca i ogrebotina štiti Corningov Gorilla Glass 3. Zbog anodiziranog aluminija, težak je svega 23 grama, što znači da ga se praktički ni ne osjeti na ruci.

Od zdravstvenih značajki, vivoactive 5 prati otkucaje srce, udio kisika u krvi, stres i san. Iz Garmina posebice ističu da sat može pratiti preko 30 sportova s GPS-om te da nakon svake vježbe predlaže koliko je vremena potrebno za odmor. Tu je i značajka Body Battery koja prati razinu energiju korisnika.

Kad je riječ o ostalim značajkama koje nemaju toliko veze sa zdravljem ili sportom, valja napomenuti da vivoactive 5 ima NFC s podrškom za Garmin Pay. Osim toga, ima i 4 GB interne memorije koja se može iskoristiti za pohranu glazbe sa Spotifya, Amazon Musica i Deezera. Ostale aplikacije mogu se preuzeti s Garminovog Connect IQ Storea.

Garmin vivoactive 5 dolazi u crnoj, bijeloj, ljubičastoj i plavoj boji po cijeni od 300 eura. Više informacija dostupno je na službenoj stranici proizvođača.