Google omogućio slanje glasovnih poruka u Messagesu za Wear OS

Iako gotovo svaki moderni pametni sat stiže s već ugrađenim mikrofonom i zvučnikom, Google je tek sada odlučio omogućiti korisnicima slanje glasovnih poruka unutar aplikacije Messages za Wear OS

Matej Markovinović ponedjeljak, 16. listopada 2023. u 11:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google je ažurirao svoju aplikaciju Messages na pametnim satovima s operacijskim sustavom Wear OS te omogućio korisnicima da snimaju i preslušavaju glasovne poruke. Funkcionalnost je to koju su korisnici priželjkivali duže vrijeme, budući da gotovo svaki moderni pametni sat ima već ugrađen mikrofon i zvučnik.

Kako prenosi 9to5Google, slanje glasovnih poruka u Google Messagesu za Wear OS funkcionira isto kao i u aplikaciji za mobitele. Klikom na dobivenu poruku, otvorit će se tri ikone među kojima će jedna biti ona s mikrofonom. Klikom na nju, automatski će se početi snimati glasovna poruka od maksimalno 59 sekundi.

U nastavku donosimo snimke zaslona pametnog sata koji prikazuju tu funkciju u praksi.

Podsjetimo, Google Messages nije prva aplikacija za Wear OS koja je omogućila korisnicima slanje glasovnih poruka. Tu je funkciju prvo dobila inačica WhatsAppa za pametne satove o kojoj smo pisali ovdje.