Problemi u proizvodnji novog Apple Watcha mogli bi odgoditi njegov izlazak

Čini se da je proizvodnja u sitnoj razmjeri novog Apple Watcha započela, no na put su joj stali problemi koji se pripisuju novom dizajnu kojeg su brojni korisnici čekali od 2018. godine

Matej Markovinović srijeda, 1. rujna 2021. u 13:13

Bloombergov reporter Mark Gurman, otkrio je nedavno u svom Power On biltenu nove informacije o nadolazećem Apple Watchu, tvrdeći da će imati veći zaslon s ravnijim rubovima na uzor iPhone 12 serije, što su kasnije potvrdili i renderi na Twitteru.

Međutim, iako mnogi korisnici pozdravljaju osvježenje dizajna, izvori Nikkeia navode da je upravo on zaslužan za probleme s proizvodnjom, zbog kojih bi mogao izaći kasnije nego što se to u početku mislilo.

Naime, navodi se da je proizvodnja u sitnoj razmjeri (small-scale) započela, no pojavile su se poteškoće koje se pripisuju „složenosti novog dizajna“, pa montažeri imaju problema pri sastavljanju elektroničkih modula, komponenti i zaslona.

Iz tog se razloga proizvodnja novog Apple Watcha privremeno obustavlja, sve dok Apple i njegovi dobavljači ne riješe problem i dodatno ne potvrde novi dizajn u svrhu masovne proizvodnje tvrtkinog pametnog sata.

„Svi se montažeri suočavaju sa sličnim problemima u postizanju zadovoljavajućih proizvodnih performansi na temelju trenutnog industrijskog dizajna“, rekao je jedan izvor Nikkeia koji je dobro upoznat sa situacijom.

Podsjećamo da je Gurman rekao da će Apple Watch Series 7 modeli dolaziti u veličinama od 41mm i 45mm, što označava skok od 1mm u odnosu na one prijašnje. Također tvrdi da će novi tvrtkin sat pogoniti brži procesor, no istaknuo je da neće biti većih poboljšanja usmjerenih na praćenje zdravstvenih parametara.

No, izvori Nikkeia kažu drugačije, pa ističu da će novi Apple Watch dolaziti s mogućnošću mjerenja krvnog tlaka, zbog čega je potrebno u maleno kućište ugraditi veći broj komponenti. Sve u svemu, čini se da sa sigurnošću nećemo znati do službenog predstavljanja koje se predviđa ovoga mjeseca.