Samsung nadogradio pet godina star Galaxy Gear S2

Samsung je nenadano odlučio svoj pet godina pametni sat – Galaxy Gear S2 nadograditi na noviju inačicu OS-a i time korisnicima donijeti novo korisničko sučelje i mogućnosti

Stjepan Bilić petak, 7. veljače 2020. u 06:00

Samsung nije jedna od ažurnijih tvrtki što se tiče izdavanja nadogradnji za stare uređaje. Zapravo malo koja tvrtka koja svoje mobilne uređaje i gadgete temelji na Androidu to jest. Obično korisnici tih uređaja mogu računati na jednu do dvije velike nadogradnje operacijskog sustava i kasnije na par mjesečnih sigurnosnih nadogradnji.

Stoga odluka o izdavanju nove softverske nadogradnje za svoj, sada već pet godina star, pametni sat Galaxy Gear S2 dolazi kao ugodno iznenađenje. Tim više što je od 2015. Samsung u svoju ponudu dodao novije modele pa se uvijek mogao pozvati na onu – stari uređaj više nije podržan, kupite novi ako želite nove mogućnosti.

No, kako smo već napisali u ovom slučaju Samsung nije povukao opisani potez već je vlasnicima spomenutog sata pripremio nadogradnju – R730AUCU3CQK1. Ovom nadgradnjom Samsung je modernizirao korisničko sučelje pa je ono sada identično onom na novijem Galaxy Watch Active 2 satu.

Dodatno, nadogradnja je donijela i sigurnosne ispravke, ali i poboljšano vrijeme autonomije. Potonje je nešto što svakom vlasniku pametnog sata nije na odmet, jer mu smanjuje učestalost nadopunjavanja baterije. Nova nadogradnja donijela je i novu mogućnost – sada je moguće sve obavijesti obrisati odjednom.

Nadogradnja nije velika, tek 6,79 MB. Za preuzimanje nadogradnje potrebno je otići na Settings – About Gear i odabrati Update Gear.