U Hrvatsku stigla Garminova druga generacija MARQ serije pametnih satova

Garmin je ovoga tjedna u hrvatskoj službeno predstavio pet novih modela iz njihove druge generacije MARQ serije pametnih satova, koji donose značajna poboljšanja u odnosu na prethodnike

Bug.hr srijeda, 14. prosinca 2022. u 14:35

Garmin je početkom listopada otkrio drugu generaciju MARQ serije pametnih satova, a sada ju je službeno predstavio i u Hrvatskoj. Riječ je o modelima MARQ Athlete, MARQ Adventurer, MARQ Golfer, MARQ Captain i MARQ Aviator.

Predstavljanje je održano u društvu s Garminovim ambasadorima, ujedno i hrvatskim sportašima, među kojima su veslači Martin i Valent Sinković, jedriličari Šime Mihovil Fantela, maratonka Matea Parlov Koštro te osnivač stranice Outdoors Croatia Ante Tonči Fabris.

Satovi iz Garminove MARQ serije druge generacije, izrađeni su od titanija i keramike, a svaki od njih dolazi i s AMOLED zaslonom osjetljivim na dodir, koji je zaštićen kupolastim safirnim staklom. Budući da je svaki od modela fokusiran na određenu vrstu aktivnosti, materijali remena također se razlikuju. Tako, primjerice, MARQ Aviator ima metalnu narukvicu, dok MARQ Golfer koristi najlonski remen.

📷 Foto: Garmin
Foto: Garmin

Svaki od satova ima podršku za višepojasni GNSS, višefrekventni GPS (L1 + L5) i Garmin SatIQ tehnologiju za bolje pozicioniranje. Tu je, naravno, i paket zdravstvenih i wellness funkcija, uključujući praćenje otkucaja srca, disanja, sna, energije i stresa. Baterija bi, prema Garminu, trebala izdržati do 16 dana u načinu rada pametnog sata.

Više o pametnim satovima MARQ serije druge generacije, možete pročitati u našem tekstu na sljedećoj poveznici.