Garmin predstavio drugu generaciju MARQ serije pametnih satova

Garmin je proširio svoju ponudu pametnih satova s čak pet novih modela te tako službeno predstavio drugu generaciju MARQ kolekcije

Matej Markovinović četvrtak, 13. listopada 2022. u 06:00

Garmin je ovoga tjedna predstavio drugu generaciju MARQ serije pametnih satova, koju čini pet modela – MARQ Athlete, MARQ Adventurer, MARQ Golfer, MARQ Captain i MARQ Aviotar. Riječ je, naime, o 46-milimetarskim satovima koji imaju AMOLED zaslon s kupolastim safirnim staklom te kućište od titanija pete klase i keramike.

Pametni satovi MARQ serije također donose razne zdravstvene i wellness značajke, kao što su praćenje otkucaja srca, disanja, stresa te detaljni uvidi u san, praćenje energije Body-Battery i Jet Lag Adviser. Svi modeli imaju podršku za višepojasni GNSS, višefrekventni GPS (L1 + L5) I Garmin SatlQ tehnologiju za poboljšano pozicioniranje u bilo kojem okruženju. Baterija bi, prema navodima proizvođača, trebala trajati do 16 dana.

MARQ Athlete

MARQ Athlete ima kućište od titana, brušeni DLC okvir te silikonski remen. Osim standardnih zdravstvenih funkcija, sat ima i PacePro značajku za trkače i Real-Time Stamina značajku za praćenje i upravljanje naporom kroz aktivnosti. Tu su, naravno, i razne predinstalirane sportske aplikacije za atletske aktivnosti poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja, skijanja, vježbanja u teretani i drugih.

MARQ Athlete.
MARQ Athlete.

MARQ Adventurer

MARQ Adventurer stiže kao moderna interpretacija klasičnog sata, pa zato ima hibridni remen od kože i FKM gume. Oko zaslona ima okvir koji sadržava strane svijeta, a također dolazi i s unaprijed učitanim TopoActive kartama te NextFork funkcijom za olakšano praćenje staza.

MARQ Adventurer.
MARQ Adventurer.

MARQ Golfer

MARQ Golfer ima zelene keramičke umetke, ugravirani okvir te zeleni najlonski remen od francuske jacquard tkanine. Kao što i sam naziv nalaže, sat je namijenjen igračima golfa, stoga ima 42.000 prethodno instaliranih golf terena širom svijeta koje može automatski prepoznati. Iz Garmina navode i da uključuje njihove najnaprednije golf funkcije, kao što su Virtual Caddie, Hazard View, Wind Dana, PinPointer te tri Approach CT10 senzora za automatsko praćenje palice.

MARQ Golfer.
MARQ Golfer.

MARQ Captain

MARQ Captain ima tamnoplavi keramički okvir s mjeračem vremena za regatu i prugasti najlonski remen. Za preciznija mjerenja koristi GPS, a može i signalizirati skoru promjenu plime i otpora sidra. Preko sata se može pristupiti i autopilotom, a iz Garmina napominju i kako sadržava profile za druge aktivnosti na vodi, kao što su vožnja kajakom, stojeće veslanje na dasci, jedrenje na dasci, kitesurfing i kiteboarding.

MARQ Captain.
MARQ Captain.

MARQ Aviator

MARQ Aviator stiže s narukvicom od brušenog titana, zaokretnim karikama, kopčom za zaključavanje te keramičkim 24-satnim GMT okvirom. Sat sadrži svjetsku aeronautičku bazu podataka, stoga ga piloti ili zrakoplovni entuzijasti mogu koristiti za navigaciju. Tu su, navode iz Garmina, i zrakoplovna upozorenja te Aviator's Jet Lag Adviser brojčanik za prikazivanje vremenske zone, zrakoplovne prognoze vremena i još mnogo toga.

MARQ Aviator.
MARQ Aviator.

Druga generacija MARQ pametnih satova ima preporučenu maloprodajnu cijenu u rasponu od 1.950 eura do 2.550 eura. Sve dodatne informacije dostupne su na Garminovoj službenoj stranici.