watchOS 7 donosi novu mogućnost praćenja kvalitete sna

Iako se novi Watch Series 6 ne očekuje prije rujna, detalji oko novih mogućnosti koje će donijeti sa sobom počinju polako zabavljati buduće korisnike – jedna od njih je praćenje kvalitete sna

Stjepan Bilić srijeda, 11. ožujka 2020. u 06:00

Apple će u rujnu ove godine predstaviti novi Watch Series 6 koji će se temeljiti na također novom operacijskom sustavu watchOS 7. Iako do službenog predstavljanja ima još šest mjeseci detalji oko novih mogućnosti sata i OS-a počinju polako curiti u javnost.

Prema izvoru Watch Series 6 konačno će dobiti neke funkcije koje na Android satovima postoje već duže vrijeme. Jedna od njih je mogućnost praćenja kvalitete sna. Isto tako aplikacija Health bi na temelju prikupljenih podataka mogla korisnicima udijeliti pokoji savjet kako poboljšati kvalitetu san. Zatim spominje se i dodavanje mogućnosti praćenja količine kisika u krvi te napredniji Infograph Pro koji će sadržavati i novu značajku – brzinomjer.

Uz navedeno Watch Series 6 trebao bi dobiti i mogućnost dijeljenja lica, odnosno tema s drugim korisnicima. Ova mogućnost uočena je unutar koda novog iOS-a 14. Dijeljenje tema odvijat će se preko Watch aplikacije na iOS-u. Nova serija pametnog sata dobit će i Izvor spominje i dodavanje značajke roditeljske kontrole. Roditelji bi tako mogli jednostavnije kontrolirati dječje satove putem aplikacije na iPhoneu. Izvor spominje i značajku Schooltime koja bi omogućila roditeljima kontrolu koje je aplikacije na dječjem satu moguće koristiti tijekom vremena koje je označeno kao vrijeme za školu.

WatchOS 7 trebao bi konačno donijeti i podršku za prave aplikacije koje više ne bi bile tek ekstenzije postojećih za iOS. Što ima novoga na softverskom planu saznat će se tijekom ovogodišnje WWDC konferencije koja se tradicionalno održava u lipnju. No, ako situacija oko Korone potraje, ista bi kao i mnoge druge mogla biti otkazana u dosadašnjem obliku te biti održana isključivo u online izdanju bez publike i medija.