Oppo i OnePlus mogli bi obustaviti prodaju diljem europskog i azijskog tržišta

Finski telekomunikacijski div Nokia, optužila je kineske proizvođače da koriste njezinu patentiranu tehnologiju te traži da se prodaja Oppo i OnePlus mobitela i pametnih satova - zaustavi

Matej Markovinović petak, 14. listopada 2022. u 13:17
📷 Foto: Unsplash, Harry Shelton
Foto: Unsplash, Harry Shelton

Nakon što su Oppo i OnePlus prestali prodavati mobitele i pametne satove u Njemačkoj, isti se potez uskoro očekuje i u Australiji te drugdje na europskim i azijskim tržištima, a sve zbog povrede patenta.

Naime, finski telekomunikacijski div Nokia, optužila je kineske proizvođače da koriste njezinu patentiranu tehnologiju za obradu 4G i 5G signala bez plaćanja licence. Njemački je sud u kolovozu presudio u korist Nokije, a parnice se trenutno vode i u drugim zemljama, piše GSM Arena.

Iako detaljnih informacija još uvijek nema, valja podsjetiti da je voditelj komunikacija OnePlusa, Spenser Blan, još ovoga ljeta okrivio Nokiju da ima nerazumno visoke naknade za svoje patente te je rekao da će učiniti sve u svojoj moći da se njihovi mobiteli i pametni satovi vrate na njemačko tržište.

To se, međutim, nije dogodilo, pa njemačke stranice Oppa i OnePlusa i dalje ne nude mobitele i pametne satove. Korisnici, napomenuo je Blan, i dalje mogu nastaviti koristiti njihove proizvode i povezane usluge.