Infobip preuzeo tehnološku konferenciju Shift

Zahvaljujući Infobipu još jedna domaća ideja postat će globalna, a u Hrvatskoj bi slijedom toga mogla biti organizirana velika svjetska developerska konferencija

Sandro Vrbanus subota, 10. travnja 2021. u 15:57

Na slici: Izabel Jelenić, Silvio Kutić, Ivan Burazin, Roberto Kutić

Infobip je danas objavio akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin (moderator na našoj konferenciji .debug) ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao poznatog regionalnog organizatora tehnoloških konferencija, a akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području. To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel.

Viši produkcijski standardi i ekspanzija u svijet

"Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost", izjavio je Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu i jedan od moderatora na .debugu.

Ivan Burazin
Ivan Burazin

Infobip ima namjeru perjanicu akvizirane franšize vinuti u nove visine pogotovo kad je riječ o produkcijskim standardima kako bi se smanjila kompleksnost i dodatno unaprijedilo iskustvo praćenja i sudjelovanja na konferenciji. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji.

Jedna od glavnih zadaća novog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj. Uspiju li doista u tome, Hrvatska će imati i najveću regionalnu developersku konferenciju, .debug, koju Infobip podržava kao partner, te najveću svjetsku, Shift, koju ta tvrtka planira samostalno organizirati.

Novi odjel će se, osim širenjem Infobip Shift konferencije i eksternom ekspanzijom prema developerima, baviti i brojnim internim inicijativama kojima je cilj osnažiti developere u Infobipu, kao što su edukacije u području kreiranja sadržaja, javnih uloga ili Open Source inicijativa.

"Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa", naglasio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.