Meta preuzimanjem proizvođača pametnih leća Luxexcel ulaže dodatne napore u razvoj AR naočala

Luxexcel koristi 3D printanje za izradu dioptrijskih leća za naočale, a nedavno su usmjerili napore na izradu pametnih leća koje se mogu koristiti unutar AR naočala

Tomislav Stanković subota, 31. prosinca 2022. u 16:32
📷 Image: unsplash.com/@glencarrie
Image: unsplash.com/@glencarrie

Metina korporativna strategija, prilikom razvoja svojih AR i VR proizvoda, bila je preuzimanje manjih tvrtki koje grade vrhunsku tehnologiju u tom području. 

S obzirom da iz Luxexcela navode da mogu integrirati elemente potrebne za stvaranje iskustva proširene stvarnosti unutar dioptrijske leće kao što su holografski film i projektor, kako prenosi The Verge, jasno je na koji način mogu pomoći u razvoju Meta AR naočala.

To ide u smjeru onoga što je Andrew Bosworth, Meta CTO i voditelj Reality Labsa, otkrio u blog postu kada je naveo da "otprilike polovicu" operativnih troškova odjela usmjerenog na metaverse ulažu u proširenu stvarnost (AR), dok će se druga polovica baviti razvojem proizvoda virtualne stvarnosti (VR).

"Uzbuđeni smo što se Luxexcel tim pridružio Meti, produbljujući postojeće partnerstvo između dviju kompanija", rekao je glasnogovornik Mete za TechCrunch.