CROZ okupio studente na Virtual Job Fairu i prima prijave za prakse

Zagrebačka IT tvrtka niti u vrijeme epidemioloških mjera ne odustaje od edukacije mladih snaga kroz ljetne studentske prakse. Organizirali su prvi hrvatski Virtual Job Fair

Sandro Vrbanus petak, 29. svibnja 2020. u 14:39

Odlučni da i ove godine održe studentske prakse, zagrebačka IT tvrtka CROZ se nije dala smesti otkazanim sajmovima karijera na fakultetima već je organizirala vlastiti Virtual Job Fair. CROZ-ovci su jedan cijeli dan sredinom svibnja posvetili tome da na Zoomu okupe studente i predstave im svoju tvrtku te objasne kako funkcionira njihov Ljetni akcelerator.

Na ovom se virtualnom Job Fairu angažiralo više od 40 zaposlenika CROZ-a kako bi zainteresiranim studentima što bolje približili tvrtku. Osim općenitih informacija o tvrtki, kulturi, tehnologijama i projektima, u zasebnim "pub" sessionima studenti su mogli detaljnije saznati o tome što i kako u CROZ-u rade developeri, sistemaši, data inženjeri, poslovni analitičari, UX/UI dizajneri i front-end developeri te o CROZ-ovom riječkom uredu i tamošnjim ljetnim praksama.

CROZ-ov Ljetni akcelerator poznat je kao vrlo kvalitetna praksa tijekom koje studenti ne gube vrijeme na odrađivanje dosadnih poslova, nego rade na pravim projektima s minimalno dva mentora te u malim i agilnim timovima prolaze sve faze rada na IT projektu.

Učenje kroz rad na pravim projektima

"CROZ je oduvijek bio tvrtka s puno studenata u svojim redovima, uvijek smo ulagali puno vremena i truda u program studentskih praksi. Većina naših stalnih zaposlenika s nama je još od studentskih dana, a dobar dio sadašnjih mentora u CROZ su stigli kao studenti, na praksu. To najbolje pokazuje zašto je studentska praksa odličan način da studenti upoznaju čime se mi bavimo, kako stvaramo velike projekte i kako dolazimo do najboljih rješenja za naše klijente", objašnjava Mura Kokotović, voditeljica ljudskih resursa u CROZ-u.

"Kad sam se prijavljivala na Ljetni akcelerator, obećali su mi da ću raditi na stvarnom projektu, da ću naučiti nove stvari i da ću se zabaviti. Na kraju sam dobila puno više. Moj je tim radio na unapređenju poslovanja jedne od vodećih kompanija. Dobila sam priliku puno naučiti, ne samo od odličnih mentora, nego i od pametnih mladih ljudi s kojima sam bila u timu", govori jedna od bivših polaznica Marija Pezić, danas data inženjerka u CROZ-u.

Prijave za Ljetni akcelerator u CROZ-u traju do 15. lipnja, a studenti će s mentorima raditi od 13. srpnja do 25. rujna. U CROZ-u kažu da na praksu primaju developere, poslovne analitičare, data inženjere, sistem inženjere i UX/UI dizajnere/front-end developere.

Za one koji su propustili Virtual Job Fair, snimka predavanja, sve informacije o ljetnim praksama te iskustva prijašnjih praktikanata dostupni su na ovom mjestu, a prijave za Ljetni akcelerator na ovoj stranici.