5 razloga zašto vam je potreban pekač kruha

Ima li išta ukusnije od svježeg domaćeg kruha? Uživajte u omiljenim namazima, pecivima i kolačima te brzo i lako pripremite ih iz udobnosti vlastitog doma.

Mall.hr utorak, 28. veljače 2023. u 11:05

Već duže vrijeme razmišljate o tome da kupite pekač kruha, no niste dovoljno uvjereni u to da će vam se investicija isplatiti? Ne brinite, u nastavku teksta donosimo vam 5 najvažnijih razloga zašto se isplati investirati u ovaj kuhinjski uređaj te zašto su pekači kruha toliko popularni.

1. Znate točno što jedete

Tijekom proteklih nekoliko desetljeća svjedoci smo brojnih neprovjerenih sastojaka koji se sve češće nalaze čak i u pekarskim proizvodima. Ono što su nekada bili kvalitetni sastojci poput brašna, soli, šećera i tako dalje isti sada sadrže razne toksine i kemikalije koje uzrokuju rak te ogromne količine šećera. Sve to lišilo je kruh svih njegovih hranjivih vrijednosti. Iz tog razloga ako sami pečete kruh kod kuće u pekaču znate točno koje sastojke konzumirate. A domaće je uvijek zdravije.

2. Uživajte u bogatstvu i raznolikosti pekarskih proizvoda

Ovisno o tome kakav ste pekač kruha kupili, možete birati između pregršt recepata za izradu slanih, ali i slatkih ukusnih zalogaja. Pomoću pekača možete isprobavati razne vrste kruhova od različitog brašna, zatim, kojekakva peciva za doručak pa čak i tijesto za pizzu. U samo nekoliko poteza napravit ćete najukusniji kolač, a da niste morali uključivati pećnicu. Pekači kruha funkcioniraju kao nekoliko različitih kućanskih uređaja zajedno, stoga ne čudi njihova popularnost tijekom proteklih nekoliko godina.

3. Uštedite novac

Recimo da četveročlana obitelj dnevno pojede u prosjeku između 800-1000 grama kruha. Naravno, nekad manje, nekad više. Ako iznos kruha pomnožimo sa 7 dana u tjednu, dobit ćemo pozamašnu svotu novca. Za taj novac možete na veliko kupiti razne vrste vama omiljenog brašna, žitarica i sjemenki, a ono najvažnije – zalihe će vam trajati tri do četiri tjedna.

4. Uvijek jedete svježe

Zaista je pravi luksuz svakodnevno imati svježi kruh na stolu u kojem ćete rado uživati. Uvijek je mekan i ako se pravilno sprema, ostat će takav dok ga ne pojedete.

5. Štedi vaše vrijeme

Pravljenje kruha „od nule“ može iziskivati dosta vremena, međutim ako imate pekač kruha, jednostavno sve sastojke istovremeno ubacite u predviđene posude. Još samo namjestite vrijeme početka rada i kruh će biti gotov onda kada vam je potreban.