Aromaterapija za san: najbolje mješavine eteričnih ulja za miran noćni odmor

Borite li se s nesanicom, teškoćom zaspivanja ili nemirnim spavanjem? Niste sami. Mnogi ljudi traže prirodne načine za poboljšanje kvalitete svog sna, a aromaterapija je sve češća opcija. Eterična ulja mogu djelovati na živčani sustav i pomoći Vam da se osjećate smireno i spremno za spavanje.

Mall.hr četvrtak, 7. ožujka 2024. u 15:29

Aroma difuzor je ključni alat za korištenje eteričnih ulja za san. Ovaj uređaj raspršuje eterična ulja u sitne čestice, koje se zatim apsorbiraju u krvotok. Iskoristite aromaterapiju za bolji san uključivanjem difuzora i mješavina eteričnih ulja, kako biste postigli miran noćni odmor.

Najbolje prakse za aromaterapiju prije spavanja

  • Uključite difuzor 30 minuta prije spavanja i uspostavite ritual za relaksaciju.
  • Nisu sva eterična ulja su pogodna za spavanje; najbolje su one s poznatima smirujućim i relaksirajućim svojstvima, kao što su lavanda, kamilica ili cedar.
  • Eterična ulja su koncentrirana i mogu biti iritantna za kožu. Uvijek ih razrijedite s vodom ili blažim uljima prije unošenja u difozor uljem.
  • Počnite s par kapi ulja i povećavajte količinu prema potrebi jer previše ulja može imati suprotan učinak i otežati spavanje.
  • Uvijek osigurajte da je soba u kojoj spavate tamna, tiha i hladnija od ostatka doma
  • Koristite udobne jatuke, jastučnice, pokrivače i plahte
  • Uklonite sve izvore zračenja, kao što su PC, smartphone ili TV
  • Ako osjetite bilo kakvu nelagodu ili iritaciju, odmah prestante koristiti odabrana ulja.

Najpopularnije mješavine eteričnih ulja za san

Ovo su neke od najboljih od kombinacija najboljih eteričnih ulja za blaženi noćni odmor, preporučenih od strane čestih korisnika difuzora eteričnih ulja:

► Miran san: 3 kapi lavande + 2 kapi kamilice + 1 kap ulja naranče

► Duboki noćni odmor: 2 kapi cedrovine + 2 kapi ružmarina + 1 kap vanilije

► Protiv stresa: 3 kapi lavanda + 2 kapi divlje ruže + 1 kap origana

► Za poboljšanje raspoloženja: 3 kapi limuna + 2 kapi sandalovine + 1 kap jasmina

Uvijek imajte na umu da eterična ulja nisu lijek i ne trebaju se koristiti kao zamjena za medicinsku pomoć. Ako se borite s kroničnim problemima spavanja, konzultirajte svog liječnika.

Trudnice i dojilje, kao i djeca, trebaju biti oprezni pri korištenju eteričnih ulja. Uvijek provjerite sigurnost ulja prije upotrebe i konzultirajte se s liječnikom ako niste sigurni.