Glazba u vašem džepu: kako odabrati prijenosni bluetooth zvučnik?

Odaberite za svoje potrebe kvalitetan bežični zvučnik besprijekornog dizajna i savršenog zvuka. Detaljno provjerite karakteristike pojedinih modela i odaberite onaj koji odgovara vašim potrebama.

Mall.hr petak, 28. travnja 2023. u 09:08

Prijenosni bluetooth zvučnici postali su sve popularniji jer osim za slušanje glazbe možete ih koristiti i za gledanje TV programa i igranje igrica, a dobro će vam doći i tijekom izleta u prirodu. Nosite ga sa sobom u torbi i u pokretu uživajte u omiljenoj glazbi. Budući da je na tržištu dostupna široka paleta modela, ponekad je pravi izazov odabirati odgovarajući bežični zvučnik za svoje potrebe. Zato vam u nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta o tome kako odabrati prijenosni bluetooth zvučnik te na što obratiti pažnju.

Provjerite vrijeme trajanja baterije

S obzirom na to da ćete prijenosni zvučnik gotovo uvijek nositi sa sobom, baterija igra važnu ulogu. Manji zvučnici obično imaju male baterije, a oni većih dimenzija imaju veće i dugotrajnije baterije. Prilikom odabira idealnog modela provjerite koliko zvučnik može raditi s jednim punjenjem. Ako ga planirate često koristiti, bilo bi dobro kad bi baterija trajala od 10-13 sati.

Kakva je kvaliteta zvuka?

Kvaliteta zvuka prijenosnog bluetooth zvučnika još je jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir. Potražite zvučnike koji imaju dobar frekvencijski odziv, koji reproduciraju jasan i uravnotežen i bogat zvuk s odličnim basovima.

Je li kompaktan i lagan za nošenje?

Prijenosni bluetooth zvučnici na tržištu su dostupni u različitim dimenzijama i oblicima. Prije kupovine razmislite o tome gdje ćete i kada koristiti zvučnik. Ako ga planirate nositi sa sobom, pobrinite se da je što kompaktniji i laganiji. Neki modeli imaju kratki remen ili ručku koja olakšava nošenje.

Koji su dodatni tehnički parametri zvučnika?

Ako ćete zvučnik koristiti na otvorenom odnosno na igralištu ili uz bazen, razmislite o kupnji izdržljivog modela otpornog na udarce, padove te na vodu. Obratite pažnju i na načine povezivanja s drugim uređajima bez i preko bluetootha. Ima li utor za memorijsku karticu? Može li reproducirati glazbu s UBS sticka? Ima li radio prijamnik? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći ćete u specifikacijama pojedinog modela koje dobro iščitajte prije kupovine.