Koju grafičku karticu odabrati?

Tražite idealnu grafičku karticu? eKupi preporuča tri grafičke kartice iz svoje ponude iz različitih cjenovnih segmenata, a koje su trenutačno na popustu

eKupi.hr petak, 21. siječnja 2022. u 06:00

Prošle dvije godine bile su u znaku gaminga. Sve što je imalo predznak „gaming …“ prodavalo se kao ludo. Moramo priznati da to nije ni toliko čudno. U doba kada nam svi govore što manje kontakata, brojevi rastu i sl. često svi mi volim pribjeći aktivnostima koje nas usrećuju i s druge strane „čuvaju“ od onoga što se dešava oko nas.  

Tako se pojavilo puno novih gamera koji s jedne strane su se okrenuli dobro poznatim konzolama, dok je i mnogo njih se okrenulo igranju igara na računalima. U tu svrhu donosimo tri idealne grafičke kartice s kojima biste mogli nadograditi svoje računalo i to iskustvo dovesti do još više razine.
 

GRAFIČKA KARTICA 1

Asus nVidia GeForce TUF RTX 3060 Ti V2 OC

Asus nVidia GeForce TUF RTX 3060 Ti V2 OC
Asus nVidia GeForce TUF RTX 3060 Ti V2 OC

Grafička kartica serije TUF Gaming kombinira kvalitetne komponente i robusnost. Opremljena je ventilatorima Axial-tech s dvostrukim kugličnim ležajem i kućištem od aluminija što joj je osiguralo tihi rad. Grafika dolazi s dual BIOS switchem te dodatnim HDMI 2.1 portom. Cjenovno je pozicionirana u srednju klasu naših preporuka za malo ipak zahtjevnije korisnike od početnika.

Cijena: 8.199 kn (8.499 kn)

LINK NA PROIZVOD
 

GRAFIČKA KARTICA 2

Palit nVidia GeForce RTX 3060 Dual

Palit nVidia GeForce RTX 3060 Dual
Palit nVidia GeForce RTX 3060 Dual

Grafička kartica Palit RTX 3060 Dual donosi drugu generaciju napredne nVidia RTX Ampere arhitekture. Palit GeForce RTX™ 3060 Dual serija ima dva velika ventilatora od 90 mm za učinkovite performanse hlađenja, a dodatni benefit je i prilagodljiva RGB rasvjeta kako bi igrači uživali u minimalističkim svjetlosnim efektima. Uz ovakvu grafičku dobro će vam doći i gaming kućište sa staklenom bočnom stranom da se dodatno možete pohvaliti sa svime što se nalazi unutar njega.

Cijena: 6.299 kn (6.499 kn)

LINK NA PROIZVOD
 

GRAFIČKA KARTICA 3

Asus grafička kartica nVidia GeForce TUF RTX 3080 V2 OC

Asus grafička kartica nVidia GeForce TUF RTX 3080 V2 OC
Asus grafička kartica nVidia GeForce TUF RTX 3080 V2 OC

TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X  grafička kartica s  LHR-om donosi poboljšani dizajn koji pruža još bolje performanse u smjeru grijanja grafičke kartice. Grafički procesor NVIDIA GeForce RTX 3080 dočarat će nezaboravno iskustvo tijekom igranja igara ili korištenja drugih multimedijskih aplikacija. Novi, potpuno metalni pokrov ima tri snažna ventilatora, koji koriste izdržljive dvostruke kuglične ležajeve ventilatora. Rotacija ventilatora optimizirana je za smanjenje turbulencije, a stop mode zaustavlja sva tri ventilatora pri niskim temperaturama.

Iako cjenovno najviše pozicionirana sama cijena u potpunosti opravdava karakteristike i kvalitetu koju će vam ova kartica osigurati prilikom igranja ili korištenja multimedijskih aplikacija.

Cijena: 13.999 kn (14.999 kn)

LINK NA PROIZVOD
 

Odabir nije zadovoljio vaše želje? Ukupnu ponudu gaming komponenta, računala i monitora pronađite na eKupi