Novi Samsung Neo QLED donosi nevjerojatan prikaz na zaslonu i top značajke za gejming

Samsung se već 17. godinu zaredom nalazi na vrhu globalnog tržišta za televizore, a tu poziciju dodatno potvrđuje i nova linija Neo QLED uređaja

Samsung srijeda, 19. travnja 2023. u 11:02

Mnogi bi argumentirali kako je upravo televizija jedan od najvažnijih - ako ne i najvažniji - uređaj za opuštanje u cijelom domu. Pred televizijom se opuštamo gledajući neki zanimljiv film, provodimo vrijeme s obitelji, puštamo muziku na kućnim druženjima ili zaboravljamo na probleme iz stvarnog svijeta opuštajući se uz gejmanje. Ukratko, suvremena tehnologija televizora dosegnula je nevjerojatne mogućnosti zaslona. Drugim riječima, zbog razvoja brojnih drugih inovativnih mogućnosti, popularnost i integralna uloga televizora u domu i dalje raste. Toj dugovječnoj popularnosti svakako doprinose kontinuiranu napori tvrtke Samsung koja se već 17. godinu zaredom nalazi na vrhu globalnog tržišta za televizore, a tu poziciju dodatno potvrđuje i nova linija Neo QLED uređaja.

Zaslon koji stvara najrealniju sliku

Samsung Neo QLED 8K posjeduje vrhunske mehanizme za kvalitetu slike i zaslon besprijekorne 8K rezolucije. Quantum Matrix Technology Pro tehnologija donosi poboljšanu kvalitetu slike, zahvaljujući inovativnim Quantum Mini LED svjetlima s 14-bitnom obradom i poboljšanjima umjetne inteligencije koja kontrolira svjetlo kako bi poboljšala jasnoću i kontrast crne boje. Dodatno, Real Depth Enhancer Pro značajka pronalazi gdje se vi, kao gledatelj, najviše fokusira i poboljšava dubinu scene, dok Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinske HDR 10+ kvalitete slike.

Ovo posebno dolazi kod izražaja kod novih filmova i serija te stvara dojam kao da se i sami nalazite u središtu radnje, ali, isto tako, stari filmski naslovi izgledaju „osvježeno“ na velikom zaslonu. Na taj način čak i najmanji detalji vidljivi su korisnicima, a značajka Shape Adaptive Light dodatno osigurava precizno prilagođavanje svjetla svim oblicima i formama na ekranu. Upravo zbog toga, novi Neo QLED uređaj je koji je idealan za gledanje omiljenog filma ili serije, a ostale impresivne značajke također garantiraju i odlično gejming iskustvo.

Fantastično gejming iskustvo

Gejming je jedna od popularnijih aktivnosti kada pričamo o opuštanju i slobodnom vremenu unutar doma. Novi Neo QLED 8K televizori unaprijeđeni su baš kako bi pružili vrhunski doživljaj prilikom gejmanja na velikom zaslonu te se nameću kao uređaji koji uspješno prate sve trendove u industriji. To potvrđuje i činjenica kako je Neo QLED 8K 2023 dobitnik nagrade Expert Reviews u kategoriji gejminga, ali i po pitanju dizajna, kvalitete slike i zvuka. Uz Neural Quantum 8K procesor, ultimativno 8K iskustvo koje pokreće umjetna inteligencija, uređaj posjeduje 64 neovisne AI mreže, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu slike te dodaje dubinu i oštrinu.

Uz to, značajka Motion Xcelerator Turbo+ donosi izvanredno poboljšanje pokreta što omogućuje uglađenu radnju bez kašnjenja signala i zamućenja zbog pokreta. Tako će igrice poput novog hita Hogwarts Legacy, kultnih nastavaka Assassin's Creeda ili Grand Turismo 7 u kojem je brzina ključna, teći besprijekorno glatko. Navedene značajke, kao i Adaptive Sound Pro tehnologija koja prilagođava zvuk sadržaju na zaslonu, osiguravaju najbolji mogući doživljaj nakon kojeg će biti teško gejmat na bilo kojem drugom uređaju.

Bogati zvuk i dizajn koji osvaja

Uz fenomenalan prikaz još jedna značajka koja ovaj televizor čini impresivnim je njegov vrhunski zvuk. Zahvaljujući izvanrednim audio mogućnostima novi modeli Samsung Neo QLED televizora osigurava da je vaš prostor ravnomjerno ispunjen zvukom što dovodi do nove razine uranjanja s najboljim surround zvukom. Koristeći Dolby Atmos® tehnologiju osigurava se zvuk nevjerojatne jasnoće i dubine, a kada je televizor uparen s OTS+ tehnologijom, pruža se istinski trodimenzionalni zvučni krajolik s vrhunskom kvalitetom zvuka. Isto tako, razvijena značajka Q-Symphony 3.0 preciznije i točnije analizira sadržaj koji gledate te šalje zvuk u svaki kut zaslona, omogućavajući vam da doživite novu dimenziju zvuka.

Dodatno, iako su ključne karakteristike ovih televizora njegove unutarnje značajke, treba naglasiti i njegov vanjski izgled koji oduševljava na prvi pogled. Infinity Screen zaslon i Infinity One dizajn s neprimjetnim prijelazima krase Neo QLED 8K televizora za savršeno uklapanje u svaki interijer bez obzira na stil i veličinu prostora.

Ako ste u potrazi za vrhunskom kvalitetom slike i zvuka, novi Samsung Neo QLED 8K televizori najbolji su izbor prilikom odabira novog televizora. Za više informacija o televizorima posjetite poveznicu.