Pomicanje granica mobilne fotografije

Dvoje lidera u industriji, jedna vizija: kreirati budućnost u fotografije i videografiji pametnih telefona

vivo ponedjeljak, 27. lipnja 2022. u 06:00

Međunarodno partnerstvo tvrtki vivo i ZEISS stvoreno je s dugoročnom namjerom da se potrošačima pruži najbolje iskustvo snimanja, a u korijenu te suradnje je dijeljena ambicija za kvalitetom i preciznošću, kao i za razvojem uzbudljivih pametnih telefona s profesionalnom tehnologijom i značajkama fotoaparata. Nastoje kombinirati jedinstveno znanje o tehnologiji snimanja, s intuitivnim korisničkim iskustvom pametnih telefona sa zajedničkim istraživanjem i razvojem u vivo ZEISS Imaging Lab-u. Ovo partnerstvo omogućuje da vivo održi svoje obećanje potrošačima da stavlja kameru na prvo mjesto. Lansiranjem svog vodećeg pametnog telefon X80 Pro  u Europi, vivo donosi korisnicima sljedeću razinu vrhunskog iskustva s novim značajkama kinematografske fotografije koje je zajednički projektirao sa ZEISS-om te održava dano obećanje.

ZEISS je globalni vođa u optici i elektronici, osnovan 1846. godine i ima više od 34.000 zaposlenika, koji razvija i proizvodi najsuvremenije objektive za profesionalce i ambiciozne korisnike iz hobija, industrijske uređaje i kinematografiju. Jedna od njihovih velikih prekretnica je bio razvoj "Tessar" objektiva prije 100 godina, a objedinjuje dosad nedostižnu razinu oštrine slike s kompaktnim dizajnom.

Laboratorij koji mijenja budućnost

vivo i ZEISS shvaćaju koliko je važan optički sustava i kakav on utjecaj ima na performansu doživljaja kamere na pametnim telefonima. Sljedeći logičan korak je bio udruživanje vivo i ZEISS timova za istraživanje i razvoj u zajednički laboratorij pod nazivom „vivo ZEISS Imaging Lab“, gdje zajedno kreiraju budućnost fotografije pametnih telefona. Optička izvedba kamere za pametne telefone definirana je optičkim dizajnom, obradom slike i integracijom sustava, a partnerstvo ova dva predvodnika u industriji spaja duboke uvide i znanje vivo tehničara i ZEISS inženjera u tim područjima. Uz to, strogi i kontrolirani postupci testiranja te precizno upravljanje laboratorijem osigurava najviše standarde kvalitete za naprednu tehnologiju fotografije i videografije.

Umjetna inteligencija za "savršeni snimak"

vivo i ZEISS zajedno doprinose budućnosti mobilnog snimanja s novim značajkama portretne fotografije, premazom objektiva koji staklo čini "nevidljivim" i vivo V1+ Imaging Chip. S nedavno najavljenim čipom za fotografiju, uvode se važne prednosti za potrošače kada je u pitanju fotografiranje i snimanje videa pametnim telefonima. Kombinirajući ugrađenu umjetnu inteligenciju s poboljšanjima u brzini i potrošnji energije, pomiču se granice mobilnog računalstva za obradu slika i omogućuje korisnicima da lakše naprave svoj "savršeni snimak". Također, ove dvije tvrtke rade na implementaciji staklenih leća za bolje performanse slike, posebno kada je u pitanju visoka propusnost svjetlosti, ultra-niska disperzija i jaka toplinska stabilnost.

Carl Zeiss, osnivač tvrtke ZEISS, uvijek je isticao koliko je bitno razumijevanje zahtjeva i potreba potrošača, nikada nije ugrozio kvalitetu i uvijek je pomicao granice mogućeg. Upravo ovo partnerstvo otvara vrata u stvaranju "savršenog snimka" za korisnike i pomiče granice fotografije i videografije na pametnim telefonima.

Više informacija saznajte na: https://www.vivo.com/hr