Saznajte sve o rješenju za zaštitu i pohranu podataka u oblak

Cove Data Protection nudi jednostavan pristup sigurnosnoj pohrani, sigurnost i zaštitu pohranjenih podataka, fleksibilne opcije oporavka i niže operativne troškove - više o svemu možete saznati na besplatnom webinaru

Bug.hr četvrtak, 5. svibnja 2022. u 06:00

Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća rješenja za sigurnosnu pohranu na podatkovne trake (eng. Tape) dominirala su tržištem. Naglim razvojem tehnologije, javlja se potreba za novim pristupom sigurnosnoj pohrani podataka. Sukladno tome, početkom 21. stoljeća na tržištu se pojavljuju nova rješenja bazirana na hipervizorima, zatim rješenja bazirana na hardverskim uređajima (eng. Appliance). Sa svakom novom tehnologijom smanjuje se kompleksnost pohrane podataka, ali istovremeno troškovi pohrane i održavanja sustava za pohranu konstantno rastu.

S porastom kompleksnosti informacijskih sustava i dolaskom hibridnih okruženja javlja se potreba za potpuno novim pristupom sigurnosnoj pohrani podataka. Cove Data Protection je sljedeći korak u evoluciji i odgovor na zahtjeve modernih informacijskih sustava.

Manje kompleksnosti – manje troškova

Cove Data Protection je "cloud-first" rješenju za pohranu podataka koje omogućava pohranu fizičkih i virtualnih servera, radnih stanica, poslovnih dokumenata i Microsoft 365 okruženja. Sve iz jednog web baziranog sučelja. Prostor za sigurnosnu pohranu je uključen u cijenu, a brigu o prostoru vodi proizvođač. Cove Data Protection nudi jednostavan pristup sigurnosnoj pohrani, sigurnost i zaštitu pohranjenih podataka, fleksibilne opcije oporavka i niže operativne troškove. Umjesto da provodite sate nadgledajući sustav i rješenje za pohranu podataka, možete se fokusirati na ono što Vam je daleko važnije, Vaše klijente.

Ispod haube – za tehničke entuzijaste

Cove Data Protection bazira se na "True Delta" tehnologiji koja bilježi promjene na razini blokova. Za razliku od drugih proizvođača promjene se prate na razini tvrdog/virtualnog diska. Ako imate nekoliko kopija istog dokumenta samo jedna verzija će biti kopirana u oblak. Prebacivanje dokumenta s jedne particije na drugu (unutar istog diska) također neće uzrokovati dodatne promjene. Uz prostor u oblaku može se definirati i lokalna riznica za pohranu podataka. To može biti lokacija na disku, dijeljena lokacija, NAS uređaj i sl. Prilikom prvog posla pohrane podaci se pohranjuju lokalno i u oblak. Svaki sljedeći posao pohrane prenosi samo izmjene na razini blokova.

Svi podaci se dedupliciraju i kompresiraju što rezultira iznimno malim prijenosom podataka. Cove Data Protection ima razinu promjene (eng. Change rate) od 0,1% što znači da možete imate nekoliko poslova pohrane dnevno bez ikakvog utjecaja na produktivnost sustava. Vrijeme zadržavanja podataka birate sami, a bilo koju točku oporavka možete arhivirati na neograničeno vrijeme. Povratiti možete kompletnu presliku stroja ili određeni folder, datoteku. Nešto više detalja o samom rješenju (tehnički podaci, licenciranje, cijene) podijelit ćemo u našem sljedećem WEBINARU.

I feel the need... the need for speed!

Jedan od najvećih izazova sigurnosne pohrane u oblak, kao i oporavka u slučaju incidenta je brzina prijenosa podataka i posljedica koju taj proces ima na ostatak poslovnog sustava. Ovo je istina za rješenja bazirana na preslici sustava (eng. Image-based). Cove Data Protection vrši pohranu na razini foldera i datoteka. Ovakav pristup pohrani rezultira daleko manjom razinom promjene (eng. Change rate). Za server od 500 GB dnevna razina promjene podataka iznosi 0,5 GB. Ako se to dodatno rasporedi na nekoliko poslova pohrane dnevno, sa svakim poslom pohrane prenosi se svega stotinjak megabajta.

Zahvaljujući ovome možete imati više točki oporavka, manje opterećenje na propusnost mrežnog sustava i manji gubitak podataka u slučaju incidenta. Povrat podataka se vrši kombinacijom lokalno pohranjenih podataka i podataka u oblaku što garantira iznimno brz oporavak u slučaju incidenta.

Troškovi

Cove Data Protection dolazi s prostorom za pohranu podataka uključenim u cijenu što eliminira sve dodatne troškove najma prostora (Azure, AWS) ili održavanja, licenciranja i zaštite vlastitog prostora za pohranu. Također eliminira standardne operativne troškove i štedi sate utrošene na nadogradnje i održavanje softvera za pohranu podataka. Pohrana poslovnih dokumenata i Microsoft 365 okruženja dolazi s neograničenim prostor za pohranu i ne uključuje nikakve dodatne troškove za prijenos podataka. Licenciranje je fleksibilno i bazirano na stvarnoj potrošnji.

Sigurnost

Svi podatkovni centri zadovoljavaju najviše sigurnosne standarde (ISO 27001, ISO 9001, PCI DSS, SOC 1 TYP II, SOC 2 TYP II) i svaki korisnik može izabrati podatkovni centar po želji. Podaci se šifriraju AES 256-bitnom enkripcijom nakon čega se prenose na lokaciju za pohranu. Prijenos podataka se vrši jednosmjernom TLS 1.2 vezom, a ključ za šifriranje korisnik definira sam. Na raspolaganju imate niz podatkovnih centara diljem svijeta od kojih je 9 na području europske unije.


LIVE WEBINAR: Cove Data Protection – Novi pristup zaštiti podataka

Predavač: Siniša Vojtek, Nestec d.o.o.

Datum i vrijeme: 24. svibnja 2022. u 13 h

Detaljnije: Rješenja bazirana na preslikama (eng. Image-based) se smatraju zlatnim standardom sigurnosne pohrane. No, kada se radi o pružateljima IT usluga ona su daleko od idealnih. U ovom webinaru napravit ćemo detaljniju usporedbu spomenutih tehnologija i pojasniti kako s Cove Data Protection rješenjem možete podići Vaše usluge na višu razinu, smanjiti svoje operativne troškove i vrijeme potrebno za upravljanje sigurnosnom pohranom podataka.

Link na registraciju