Totalna dezinfekcija za 1 kunu uz Prozone generator ozona

Ozon je najmoćniji prirodni oksidans koji neselektivno uništava sve vrste virusa, bakterija, plijesni, gljivica i neugodnih mirisa, a generatori ozona nameću se kao vrlo učinkovito rješenje za dezinfekciju

Instar Informatika utorak, 22. rujna 2020. u 09:01

Kažu da je čistoća pola zdravlja, no kako možemo biti sigurni da je nešto baš čisto i sigurno za upotrebu? U današnje vrijeme kad su higijena i čistoća na cijeni i mnogima od nas na prvom mjestu, povjerenje ulijevaju uređaji koji jamče 100-postotnu dezinfekciju, bilo na poslu ili kod kuće.

Uređaji o kojima se priča se već uvelike koriste diljem svijeta te tako aktivno pridonose suzbijanju svih mogućih virusnih, gljivičnih i bakterijskih oboljenja. Ovo se posebno odnosi na javne ustanove i javni prijevoz u kojima svakodnevno cirkulira veliki broj ljudi, no sve se češće viđaju i po hotelima, restoranima, klubovima, itd. Tzv. ozonatori na prvoj su crti obrane našeg zdravlja, poglavito danas u vrijeme pandemije Covida-19 i nadolazeće sezone svih ostalih virusnih infekcija koje su neizostavne u hladnije doba godine. Generatori ozona se stoga nameću kao vrlo učinkovito rješenje, bilo da se radi o vašem životnom ili poslovnom prostoru.

Ozon je najmoćniji prirodni oksidans koji neselektivno uništava sve vrste virusa, bakterija, plijesni, gljivica i neugodnih mirisa. Efekt je vrlo brz, s obzirom da je 3000 puta jači oksidans od peroksida ili dezinficijensa na bazi klora, koji također djeluju na principu oksidacije. Manji organizmi (jednostanični poput virusa i bakterija, ali i plijesni) osjetljiviji su na ozon od višestaničnih organizama.

Ozon ima još jedno izuzetno praktično svojstvo: osim brzine djelovanja i dezinfekcije, ozon se raspada samo na kisik (O2), koji je njegov jedini “otpad”. Dakle, ozon je ekološki najprikladnije dezinfekcijsko sredstvo. Budući da je kratkotrajan plin, mora ga se proizvesti na licu mjesta jer se ne može skladištiti. Plin će se proširiti u sve dijelove prostorije, uključujući skrivene uglove i manje otvore, u tkanine, jastuke itd.

 

Cijena po dezinfekciji ispod 1 kune

Prozone generatori ozona su među najbiranijim uređajima na ovim prostorima jer osiguravaju brzu, pouzdanu i iznimno temeljitu dezinfekciju koja vam jamči sigurnu i zdravu radnu i životnu okolinu u svakom trenutku. Ozonatori su također u širokoj primjeni od strane Američke vojske u borbi protiv Covida-19 te ih američki FDA (Food&Drug administration) koristi za dezinfekciju hrane.

Na primjeru najpopularnijeg ozonatora - Prozone P450, koji proizvodi 45 grama ozona u sat vremena, za ozoniranje prostorije do 100 m3 (ured ili stan od 45 m2) potrebno je manje od 30 minuta. Iz toga je razvidno da se za cijenu od 5699 kn može odraditi 6000 ozonacija/dezinfekcija prostora po punoj jačini uređaja, što ispada samo 0.94 kn + PDV po jednom korištenju. Možete li naći bolju i efikasniju dezinfekciju po ovako dobroj cijeni na domaćem tržištu? Vrlo teško.

Životni vijek svakog uređaja je više od 3000 sati. To znači da u sljedećih 10 godina možete svakodnevno ozonirati svoj prostor, a da ne kupujete skupa dezinfekcijska sredstva.

Stoga pružite svojim ukućanima, kolegama i cijenjenim korisnicima sigurnost kakvu zaslužuju još danas te odaberite ozonator prilagođen vašim specifičnim potrebama.