HP OfficeJet Pro 9012e - Za moćan (kućni) ured

Osim dobre povezivosti i izvrsnih performansi, HP-ov višefunkcijski uređaj ističe se zaista zanimljivom uslugom Instant Ink

Davor Šuštić utorak, 24. kolovoza 2021. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Tip Tintni u boji, A4
Rezolucija pisača 4800x1200 tpi
Deklarirana brzina (mono/kolor) 22/18 str./min
Faks/Dupleks/ADF Da/Da/Da
Mreža Ethernet, Wi-Fi (802.11b/g/n)
Frontalni USB/mobilni ispis/čitači kartica Da/Da/Ne
Zaslon Dodirni u boji (6,86 cm)
Kapacitet papira 250 listova (prednja ladica)
Jamstvo 3 godine

HP-ova serija OfficeJet Pro već niz godina slovi kao kvalitetna i jednako povoljna (u HP-u tvrde i povoljnija) zamjena za laserske pisače, prije svega u uredima u kojima se ispisuju oveće hrpe papira dnevno.

Ti modeli davno su preboljeli dječje bolesti tintnih pisača, jednako su brzi kao laserski, nude jednako tihi rad, a lasere znatno tuku u kvaliteti otiska u boji, pogotovo kad je riječ o kompleksnijim grafičkim elementima i fotografijama (naravno, to vrijedi samo ako koristite odgovarajući papir – ispis fotografija na 80-gramskom, standardnom papiru neće dati očaravajuće rezultate).

OfficeJet Pro 9012e djeluje vrlo moćno i robusno, poprilično je težak (iako se lako instalira) i uglavnom ostavlja dojam uređaja koji može izdržati dugotrajno uredsko iživljavanje u kućnom ili manjem "pravom" uredu. Uređaj je opremljen zaslonom u boji, osjetljivim na dodir, preko kojega obavljate sva potrebna podešavanja, uključujući mrežno. Zaslon je relativno malen - po dijagonali broji 6,86 centimetara - stoga će vam povezivanje ipak biti lakše obaviti preko uobičajenog HP-ovog softvera s računala ili mobilnog uređaja.

Ako se registrirate, ovaj uređaj podržava HP+ sustav pretplate na tintu.

Osim dodirnog zaslona, uređaj je prilično opremljen, pa tako na boku možete vidjeti USB utor za učitavanje i ispis dokumenata, a tu je i automatski ulagač dokumenata (bez funkcionalnosti automatskog obostranog skeniranja, koja je rezervirana za jači OfficeJet 9022e, čija je cijena viša za gotovo 1.000 kuna), kao i ugrađeni telefaks za ljubitelje arhaičnih tehnologija.

Ladica za uvlačenje papira nalazi se sprijeda, a sposobna je zaprimiti 250 listova papira.

Dodirni zaslon rezerviran je za najjače HP-ove uređaje
Dodirni zaslon rezerviran je za najjače HP-ove uređaje

Uređaj je prilično brz, a otisak je već očekivano izvrsne kvalitete. Ispisni mehanizam zasnovan je na četiri odvojena spremnika, koja se mijenjaju neovisno, što na duži rok omogućuje prilične uštede. Naravno, svakako valja razmisliti i o usluzi Instant Ink, osobito praktičnom (i povoljnom) za korisnike koji zaista mnogo ispisuju te im neprestana briga oko spremnika s tintom nije nešto što žele imati na dnevnom redu. Bez obzira ubrajate li se među njih, ili samo tražite odličan pisač za vaš kućni ured, OfficeJet Pro 9012e nameće se kao izvrstan izbor.

HP OfficeJet Pro 9012e

  • Bogata oprema
  • Brojne mogućnosti
  • Duplekser
  • Zaslon male dijagonale
Performanse 9
Mogućnosti 10
UKUPNI DOJAM 9
Cijena 1.349 kn Prikaži sve cijene Ustupio: HP Brand Store