MS Transformer Pro - Jeftino i solidno

Za manje od 200 kuna teško je pronaći miša opremljenijeg od ovog

Davor Šuštić petak, 25. siječnja 2019. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Senzor Optički (7.000 DPI)
Broj tipki 7
Kabel 1,8 m (opleteni)
Dimenzije 124 x 68 x 43 mm
Masa 115 g (bez kabela)
Jamstvo 2 godine

Dodatne programabilne tipke, podesiva osjetljivost senzora, prilagodljivost tijela i osvjetljenje, samo su neke od stvari koje igrači u pravilu očekuju od glodavaca na svojim stolovima, pa ne čudi da je danas, više nego ikad, teško pronaći jeftinog miša kojeg igrači u startu ne odbacuju kao nedovoljno dobrog. Srećom, povremeno se na tržištu pojavi iznimka, a jedna takva stigla je i do našeg testnog laboratorija.

Sa šest dodatnih tipki, izmjenjivim stranicama, osvjetljenjem i on-the-fly podešavanjem osjetljivosti senzora, ovaj miš za sitan novac nudi doista mnogo
Sa šest dodatnih tipki, izmjenjivim stranicama, osvjetljenjem i on-the-fly podešavanjem osjetljivosti senzora, ovaj miš za sitan novac nudi doista mnogo

Iz proizvodnog pogona tvrtke MS izašao je miš Transformer Pro. Radi se o mišu prilagođenom dešnjacima, koji donosi gotovo sve što biste od njega mogli poželjeti. Osim osnovnih tipki, tako nudi četiri dodatne tipke (dvije s lijeve strane i dvije ispod kotačića) te zamjenjive desne bočne stranice koje se na kućište hvataju magnetom, a igraču omogućuju da odabere oslonac manje površine koji sa sobom nosi manju masu, ili se okrene udobnosti po cijeni kojeg grama više.

Kućište je prilično udobno, pogotovo ako na njega oslanjate čitav dlan, a premazano je kvalitetnom crnom mat bojom koja ne potiče znojenje. Na lijevoj strani, tamo gdje sjeda palac, nalazi se dobrodošla gumena perforirana površina, zadužena za učvršćenje gripa bilo koje vrste. Površinom miša prostiru se transparentne “žile” iz kojih prodire osvjetljenje, koje se također može vidjeti na kotačiću i pod osnovnim tipkama. To osvjetljenje mijenja boju ovisno o postavkama osjetljivosti senzora, koje su dostupne u četiri stupnja.

Miš za praćenje pokreta koristi nespecificirani optički senzor maksimalne razlučivosti od 7.000 DPI, kojem je osjetljivost moguće podešavati “u letu”. Iako nije usporediv s najboljim optičkim senzorima današnjice, na svim se postavkama, osim na onoj najosjetljivijoj, može nositi s mid-range senzorima razvikanijih miševa. Iako je težak, mišem je užitak upravljati, pogotovo s pomisli na samo 175 kuna, koliko ste za njega izdvojili. Ako ne možete potrošiti mnogo novca, a želite solidan miš za igranje, Transformer Pro nameće se kao dobar izbor.

MS Transformer Pro

  • Udobnost
  • Opremljenost
  • Nema upravljački softver
Ergonomija 8
Performanse 7
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 175 kn Prikaži sve cijene Ustupio: eKupi