Samsung Galaxy Z Fold 4 bit će najlakši Fold model do sada

Prema najnovijim informacijama, Samsung Galaxy Z Fold 4 bit će oko pet posto lakši od svoga prethodnika

Matej Markovinović nedjelja, 5. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Jedan od najpoznatijih „tipstera“, IceUniverse, objavio je da će nadolazeći Samsung Galaxy Z Fold 4 sa svojih 254 grama biti najlakši Fold model do sada te je tako demantirao prijašnje objave da će imati 258 ili 260 grama.

Iako ni brojka od 254 grama nije mala, valja istaknuti da Galaxy Z Fold 3 teži 271 gram, pa će se promjena svakako primijetiti. Iako nije poznato što je razlog ovog „olakšanja“, nagađa se da bi to upravo mogla biti tanja i nadograđena šarka za sklapanje zaslona, piše GSM Arena.

Ako je za suditi prema renderima koji su izašli u svibnju, nadolazeći će Fold imati sličnosti u dizajnu s Galaxy S22 Ultra modelom. Specifikacije trenutno nisu poznate, no „šuška“ se da će imati 6,2-inčni vanjski te 7,6-inčni unutarnji zaslon, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC i bateriju od 4.440 mAh s podrškom za punjenje od 25 W.

Ispod unutarnjeg zaslona trebala bi biti poboljšana, sakrivena prednja kamera od 4 MP, a glavna, stražnja kamera navodno će imati senzor od 108 MP, dok će telefoto dolaziti s 3X optičkim zumom.

📷 Foto: @OnLeaks x @SmartPrix
Foto: @OnLeaks x @SmartPrix