Pinterest počinje testirati alat za filtriranje prema različitim tipovima tijela

Značajka će u početku raditi s idejama za žensku modu i vjenčanja, a temeljit će se na Pinterestovoj tehnologiji računalnog vida

Tomislav Stanković srijeda, 29. studenog 2023. u 22:00
📷 Image: Pinterest
Image: Pinterest

Pinterest je razvio tehnologiju za poboljšano predstavljanje različitih tipova tijela na svojoj platformi. Novi alat će se nadovezati na već dostupne filtere koji uključuju raspon tonova kože i filtre za pretraživanje uzoraka kose, prenosi TechCrunch.

Alat se temelji na tehnologiji računalnog vida koja koristi oblik, veličinu i formu za prepoznavanje različitih tipova tijela na više od 5 milijardi slika na Pinterestovoj platformi i trenutno je dostupan u SAD-u, Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Sabrina Ellis, Pinterestova šefica proizvoda, navodi da su “posvećeni izgradnji pozitivnijeg interneta, a s ovim razvojem događaja, nadamo se da ćemo donijeti personaliziranije i inkluzivnije iskustvo na Pinterestu”.

Robne marke i kreatori će na ovaj način moći bolje upoznati korisnike koji traže modnu inspiraciju koja će pristajati njihovim tijelima, otkrili nove proizvode i kupovali za izgled koji im najbolje pristaje.

U najavi alata navodi se da Pinneri dobivaju inspiraciju i sve više traže prikaz tijela s pretraživanjima kao što su "ljetna odjeća za mame s oblinama", "koncertni izgledi veće veličine", "vjenčanice veće veličine" i sl., što je trend koji raste iz godine u godinu.