Include predstavio rješenje za mjerenje kvalitete zraka

Široko dostupne i jednostavne za ugradnju postaje za mjerenje kvalitete zraka bit će moguće postaviti na velikom broju lokacija. Prvi uređaji bit će instalirani u Rimu već u studenome

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. listopada 2021. u 16:01

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako zagađenje zraka predstavlja jedan od najvećih globalnih zdravstvenih rizika, a procjenjuje se kako je 2016. godine zagađenje zraka prouzročilo 4,2 milijuna preuranjenih smrtnih slučajeva. Iz tog je razloga Include, proizvođač Smart City rješenja koja se koriste u 59 zemalja svijeta, predstavio postaje koje donose široko dostupno rješenje za mjerenje kvalitete zraka u gradskim četvrtima, nazvano Aerys.

Praćenje kvalitete zraka

U odnosu na profesionalne mjerne postaje koje se zbog visokog iznosa instalacije i održavanja instaliraju na ograničenom broju lokacija, Includeove mjerne postaje Aerys omogućit će pristupačnu i jednostavnu instalaciju velikog broja jedinica, čak i na razini gradskih četvrti.

Iz Includea navode kako njihove postaje nisu zamjena za profesionalne mjerne postaje, ali pristupačna cijena omogućuje instalaciju velikog broja jedinica koje u zajedničkoj mreži pružaju relevantne informacije o kvaliteti zraka na značajno većem broju lokacija. Prikupljeni podaci također pružaju gradovima uvid u izvore onečišćenja i njihovu učestalost.

Tri modela

Aerys će biti dostupan u tri varijante. Model P omogućuje mjerenje koncentracije lebdećih čestica koje predstavljaju najveći izvor onečišćenja. Model G mjeri koncentracije plinova NO, NO2 i O3, dok Aerys X obuhvaća mjerenje lebdećih čestica, otrovnih plinova i osnovnih atmosferskih uvjeta.

Iz tvrtke navode kako u studenome prve sustave isporučuju u Rim koji upravo završava izgradnju pametnog trga na kojemu će također biti instalirane i Steora klupe.

Novi investicijski ciklus

Solinski Include poznat je prije svega po svojim pametnim klupama Steora, a krajem prošle godine krenuli su i u smjeru proizvodnje sustava koji doprinose rješavanju nekih od najvećih globalnih izazova današnjice. Osim postaje za mjerenje kvalitete zraka Aerys, Include također proizvodi i rješenja za upravljanje otpadom. Tvrtka trenutačno radi na trećoj rundi dokapitalizacije s ciljem daljnjeg širenja poslovanja na nova tržišta i povećanjem proizvodnih kapaciteta.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi