Steam ukinuo podršku za Windows XP i Vistu

Steam je 1. siječnja u skladu s najavom od proteklog ljeta službeno ukinuo podršku za starije operativne sustave Windows XP i Windows Vista koji su na tom servisu imali zanemariv broj korisnika

Matija Pavlić srijeda, 2. siječnja 2019. u 03:52

Popularni Valveov servis za digitalnu distribuciju igara Steam u 2019. godinu ušao je s jednom odlukom koje je najavljena još u lipnju 2018. godine.

Steam je naime od 1. siječnja ukinuo svoju podršku za stare operativne sustave Windows XP i Windows Vista koji su dosad na servisu imali zastupljenost koja je puno manja od 1% (konkretno prema posljednjim podacima 32-bitni Windows XP je imao udio od oko 0,11%, dok je Windows Vista imala zanemariv broj korisnika).

Razlog za ukidanje krije se u činjenici da Steam koristi neke moderne mogućnosti Googleovom Chromeu koje nisu dostupne u operativnim sustavima koji su stariji od Windows 7 sustava te takvi stariji sustavi ne sadrže potrebne moderne sigurnosne značajke i zakrpe.

Korisnici navedenih operacijskih sustava za koje se ukida podrška upućuju se na instaliranje nekog od modernijih operativnih sustava kao što su Windows 7 i Windows 10.