Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogradnje do maksimalno 35 dana

Microsoft je u novoj Insider inačici Windows 10 sustava s brojčanom oznakom 1903 i korisnicima Home verzije sustava omogućio odgađanje nadogradnji na maksimalno 35 dana

Matija Pavlić petak, 15. ožujka 2019. u 06:00

Od pojave operativnog sustava Windows 10 na tržištu jedna od ključnih razlika između Home i Pro inačica toga sustava bila je da su korisnici Pro inačice mogli odgoditi nadogradnje sustava, dok je u slučaju Home inačice nadogradnja bila automatska bez mogućnosti odgode (što se u međuvremenu više puta mijenjalo).

U trenutačnoj Windows 10 1809 inačici sustava Home korisnici imaju mogućnost odgode nadogradnji od samo 7 dana. Prema informacijama koje stižu s Reddita, u novoj Insider inačici Windows 10 sustava s brojčanom oznakom 1903 i u Home verziju sustava uvodi se ono što je već neko vrijeme prisutno u Pro inačici, mogućnost odgode instalacije nadogradnji do maksimalno 35 dana.

Na taj način korisnici mogu izbjeći eventualne probleme i bugove koje znaju donijeti nadogradnje kada postanu dostupne korisnicima. U vremenskom periodu od spomenutih 35 dana svi veći problemi i bugovi koje donosi nadogradnja bi svakako trebali biti ispravljeni, a instalacija nadogradnje će i na taj način biti pravodobna.