Pobjednici prvog Idea Knockouta Delta Reality su među 50 najbrže rastućih srednjoeuropskih IT tvrtki

Domaći startup nekada poznat kao DivIT a danas kao Delta Reality ušao je na Deloitteov popis 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe uz još pet hrvatskih tvrtki

Sandro Vrbanus subota, 19. listopada 2019. u 20:51

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. izdanju Deloitteovog natječaja 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe sudjelovale su tvrtke iz 18 zemalja, među kojima se našla i Hrvatska. U glavnoj kategoriji natječaja (Technology Fast 50), među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki ove godine se plasiralo po prvi put čak 37 novih tvrtki. Iz Hrvatske se ove godine na natječaju plasiralo ukupno sedam tvrtki, od kojih šest tvrtki u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih i jedna u posebnoj kategoriji Najdistruptivnija inovacija (Most Distruptive Inovation).

Najbrže rastuće hrvatske tvrtke

Na Deloitteovoj su se listi našle sljedeće kompanije iz Hrvatske:

Bazzar.hr je na 5. mjestu sa rastom od 2.821 posto, Q je na 16. mjestu (rast od 927%), Ars Futura d.o.o. na 27. mjestu (685%), AG04 Innovative Solutions d.o.o. na 35. mjestu (551%).

Na 47. mjestu ove ljestvice smješten je Delta Reality, pokrenut kao startup DivIT i pobjednik prvog Bugovog regionalnog startup natjecanja Idea Knockout 2014. godine, s rastom od 449%. Delta Reality specijalizirao se za rješenja virtualne, proširene i pomiješane stvarnosti. Trenutačno zapošljavaju 25 ljudi i posluju s klijentima iz 17 zemalja

Peta domaća tvrtka na Top 50 listi je Agrivi d.o.o., smjestila se na 50. mjestu s rastom od 432%.

Rimcu posebna nagrada

Pobjednik posebne nagrade Najdistruptivnija inovacija, hrvatska tvrtka Rimac Automobili, prva je tvrtka iz Hrvatske koja je pobijedila u ovoj kategoriji. Rimac Automobili sudjeluju u Deloitteovom natječaju već četiri godine, te su uz ovo priznanje i prethodne tri godine ostvarivali plasman u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih.