Greyp Bikes razvio napredno biciklističko računalo za brand Cyklær

Osim proizvodnje bicikala, jedan od strateških dijelova poslovanja Greypa je i izrada softvera i hardvera za njih. Prvi takav projekt dovršen je za zajednički projekt u kojem sudjeluje i Porsche Digital

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. lipnja 2022. u 14:23

Greyp Bikes, sukladno svojem planu poslovanja, uz proizvodnju električnih bicikala pokrenuo je i proizvodnju softvera i hardvera za druge proizvođače. Upravo su proizveli prvu tranšu iCIM komponenti za Cyklær, zajednički e-bike projekt Porsche Digitala, Storck Bikesa i Greyp Bikesa.

Greyp je ovom projektu pridonio razvojem iCIM-a (integrated Central Intelligence Module) i Cyklær aplikacije, čime su ove dvije komponente omogućili njihovom električnom biciklu da postane jedan od najrazvijenijih i najnaprednijih bicikala na tržištu danas.

Najsnažniji procesor na biciklu

iCIM ima više procesorske snage od bilo kojeg biciklističkog računala na tržištu kao i napredni BMS (Battery Management System), koji biciklu omogućuje snimanje integriranim prednjim i stražnjim kamerama, korištenje navigacije, sinkronizacije i reprodukcije glazbe, a dodatno služi i kao napredna zaštita od krađe.

Prednje i stražnje video kamere mogu simultano snimati i reproducirati video sadržaj s vožnje a ti video sadržaji mogu se koristiti i kao dokazne snimke u slučaju bilo kakve nezgode prilikom vožnje. Korištenjem aplikacije na svojim telefonima, vozači također mogu koristiti stražnju kameru kao svojevrsni digitalni retrovizor. 

Proizvodnja iCIM-a je započela u travnju, a očekuje se da će Greyp završiti cijelu prvu seriju iCIM modula do kraja lipnja, kako bi Cyklær bicikli bili dostupni za isporuku.

Cyklær bicikl
Cyklær bicikl

"Početak proizvodnje iCIM-a velik je korak za Greyp, budući je to prvi put da je Greyp proizveo tako tehnološki napredan dio hardvera za druge OEM-ove, pružajući uvid u ono što Greyp Bikes planira za nadolazeće godine: biti tehnološka tvrtka koja proizvodi pametne uređaje i stvara inteligentnu mikro-mobilnost, zajedno s vlastitim biciklima", poručuju iz Greypa, tvrtke koja je od studenoga prošle godine u većinskom vlasništvu Porschea.

📢 Besplatna dostava

TOP!

iPad 9th

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

3.249 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, glazbeni streaming, Hi-Res audio reprodukcija, Heos aplikacija, Amazon Alexa, Airplay 2, Bluetooth, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

2.899 kn Kupi

Stand-mount zvučnici

DALI OBERON 3

Bass Reflex, 7" drvena vlakna woofera, 29 mm mekana kupola visokotonca, 47 - 26,000 Hz, 87 dB, 6 ohma, 108 dB, 25 - 150 W.

3.599 kn Kupi