Greyp Bikes razvio napredno biciklističko računalo za brand Cyklær

Osim proizvodnje bicikala, jedan od strateških dijelova poslovanja Greypa je i izrada softvera i hardvera za njih. Prvi takav projekt dovršen je za zajednički projekt u kojem sudjeluje i Porsche Digital

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. lipnja 2022. u 14:23

Greyp Bikes, sukladno svojem planu poslovanja, uz proizvodnju električnih bicikala pokrenuo je i proizvodnju softvera i hardvera za druge proizvođače. Upravo su proizveli prvu tranšu iCIM komponenti za Cyklær, zajednički e-bike projekt Porsche Digitala, Storck Bikesa i Greyp Bikesa.

Greyp je ovom projektu pridonio razvojem iCIM-a (integrated Central Intelligence Module) i Cyklær aplikacije, čime su ove dvije komponente omogućili njihovom električnom biciklu da postane jedan od najrazvijenijih i najnaprednijih bicikala na tržištu danas.

Najsnažniji procesor na biciklu

iCIM ima više procesorske snage od bilo kojeg biciklističkog računala na tržištu kao i napredni BMS (Battery Management System), koji biciklu omogućuje snimanje integriranim prednjim i stražnjim kamerama, korištenje navigacije, sinkronizacije i reprodukcije glazbe, a dodatno služi i kao napredna zaštita od krađe.

Prednje i stražnje video kamere mogu simultano snimati i reproducirati video sadržaj s vožnje a ti video sadržaji mogu se koristiti i kao dokazne snimke u slučaju bilo kakve nezgode prilikom vožnje. Korištenjem aplikacije na svojim telefonima, vozači također mogu koristiti stražnju kameru kao svojevrsni digitalni retrovizor. 

Proizvodnja iCIM-a je započela u travnju, a očekuje se da će Greyp završiti cijelu prvu seriju iCIM modula do kraja lipnja, kako bi Cyklær bicikli bili dostupni za isporuku.

Cyklær bicikl
Cyklær bicikl

"Početak proizvodnje iCIM-a velik je korak za Greyp, budući je to prvi put da je Greyp proizveo tako tehnološki napredan dio hardvera za druge OEM-ove, pružajući uvid u ono što Greyp Bikes planira za nadolazeće godine: biti tehnološka tvrtka koja proizvodi pametne uređaje i stvara inteligentnu mikro-mobilnost, zajedno s vlastitim biciklima", poručuju iz Greypa, tvrtke koja je od studenoga prošle godine u većinskom vlasništvu Porschea.BT in-ear slušalice

BOSE QuietComfort

Zvuk visoke vjernosti, do 6 sati reprodukcije, Acoustic Noise Canceling, kontrole na dodir, Aware Mode s ActiveSense, Active EQ, IPX4.

1.999 kn 2.249 kn Kupi

BT bookshelf zvučnici

KEF LSX

Besprijekorna kvaliteta zvuka, kompaktan i svestran, AirPlay 2, Tidal, Chromecast, Spotify , Deezer, Wi-Fi, KEF Control aplikacija, 54Hz – 28kHz .

7.199 kn Kupi