Greyp Bikes razvio napredno biciklističko računalo za brand Cyklær

Osim proizvodnje bicikala, jedan od strateških dijelova poslovanja Greypa je i izrada softvera i hardvera za njih. Prvi takav projekt dovršen je za zajednički projekt u kojem sudjeluje i Porsche Digital

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. lipnja 2022. u 14:23

Greyp Bikes, sukladno svojem planu poslovanja, uz proizvodnju električnih bicikala pokrenuo je i proizvodnju softvera i hardvera za druge proizvođače. Upravo su proizveli prvu tranšu iCIM komponenti za Cyklær, zajednički e-bike projekt Porsche Digitala, Storck Bikesa i Greyp Bikesa.

Greyp je ovom projektu pridonio razvojem iCIM-a (integrated Central Intelligence Module) i Cyklær aplikacije, čime su ove dvije komponente omogućili njihovom električnom biciklu da postane jedan od najrazvijenijih i najnaprednijih bicikala na tržištu danas.

Najsnažniji procesor na biciklu

iCIM ima više procesorske snage od bilo kojeg biciklističkog računala na tržištu kao i napredni BMS (Battery Management System), koji biciklu omogućuje snimanje integriranim prednjim i stražnjim kamerama, korištenje navigacije, sinkronizacije i reprodukcije glazbe, a dodatno služi i kao napredna zaštita od krađe.

Prednje i stražnje video kamere mogu simultano snimati i reproducirati video sadržaj s vožnje a ti video sadržaji mogu se koristiti i kao dokazne snimke u slučaju bilo kakve nezgode prilikom vožnje. Korištenjem aplikacije na svojim telefonima, vozači također mogu koristiti stražnju kameru kao svojevrsni digitalni retrovizor. 

Proizvodnja iCIM-a je započela u travnju, a očekuje se da će Greyp završiti cijelu prvu seriju iCIM modula do kraja lipnja, kako bi Cyklær bicikli bili dostupni za isporuku.

Cyklær bicikl
Cyklær bicikl

"Početak proizvodnje iCIM-a velik je korak za Greyp, budući je to prvi put da je Greyp proizveo tako tehnološki napredan dio hardvera za druge OEM-ove, pružajući uvid u ono što Greyp Bikes planira za nadolazeće godine: biti tehnološka tvrtka koja proizvodi pametne uređaje i stvara inteligentnu mikro-mobilnost, zajedno s vlastitim biciklima", poručuju iz Greypa, tvrtke koja je od studenoga prošle godine u većinskom vlasništvu Porschea.

📢 12 rata bez kamata

HP 255 G8

AMD RyzenTM 3 5300U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11.

437,85€ 3.298,98 kn Kupi

📢 NOVO!

TEAMGROUP RAM

Nova memorija koja će se savršeno uklopiti u tvoje računalo!

79,50€ 598,99 kn Kupi

📢 12 rata beskamatno

SAMSUNG SSD

Vanjski 1TB SAMSUNG T7, MU-PC1T0H/WW, 1050 MB/s, USB-C, V-Nand.

145,86€ 1.098,98 kn Kupi


Visoka čvrstoća i dubok bass

KEF Q150 crni

Ovi dvosistemski bass-reflex zvučnici imaju frekvencijski odziv od 51Hz-28kHz (±3dB) i nominalnu impedanciju 8 ohma te zahtijevaju snagu pojačala od 10-100W

389,00 € 2.930,92 kn 490,00 € Akcija