Greyp Bikes razvio napredno biciklističko računalo za brand Cyklær

Osim proizvodnje bicikala, jedan od strateških dijelova poslovanja Greypa je i izrada softvera i hardvera za njih. Prvi takav projekt dovršen je za zajednički projekt u kojem sudjeluje i Porsche Digital

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. lipnja 2022. u 14:23

Greyp Bikes, sukladno svojem planu poslovanja, uz proizvodnju električnih bicikala pokrenuo je i proizvodnju softvera i hardvera za druge proizvođače. Upravo su proizveli prvu tranšu iCIM komponenti za Cyklær, zajednički e-bike projekt Porsche Digitala, Storck Bikesa i Greyp Bikesa.

Greyp je ovom projektu pridonio razvojem iCIM-a (integrated Central Intelligence Module) i Cyklær aplikacije, čime su ove dvije komponente omogućili njihovom električnom biciklu da postane jedan od najrazvijenijih i najnaprednijih bicikala na tržištu danas.

Najsnažniji procesor na biciklu

iCIM ima više procesorske snage od bilo kojeg biciklističkog računala na tržištu kao i napredni BMS (Battery Management System), koji biciklu omogućuje snimanje integriranim prednjim i stražnjim kamerama, korištenje navigacije, sinkronizacije i reprodukcije glazbe, a dodatno služi i kao napredna zaštita od krađe.

Prednje i stražnje video kamere mogu simultano snimati i reproducirati video sadržaj s vožnje a ti video sadržaji mogu se koristiti i kao dokazne snimke u slučaju bilo kakve nezgode prilikom vožnje. Korištenjem aplikacije na svojim telefonima, vozači također mogu koristiti stražnju kameru kao svojevrsni digitalni retrovizor. 

Proizvodnja iCIM-a je započela u travnju, a očekuje se da će Greyp završiti cijelu prvu seriju iCIM modula do kraja lipnja, kako bi Cyklær bicikli bili dostupni za isporuku.

Cyklær bicikl
Cyklær bicikl

"Početak proizvodnje iCIM-a velik je korak za Greyp, budući je to prvi put da je Greyp proizveo tako tehnološki napredan dio hardvera za druge OEM-ove, pružajući uvid u ono što Greyp Bikes planira za nadolazeće godine: biti tehnološka tvrtka koja proizvodi pametne uređaje i stvara inteligentnu mikro-mobilnost, zajedno s vlastitim biciklima", poručuju iz Greypa, tvrtke koja je od studenoga prošle godine u većinskom vlasništvu Porschea.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi