Polaganje vozačkog ispita u Njemačkoj uz aplikaciju iz Q-a

Domaća IT kompanija Q razvila je modernu aplikaciju za polaganje vozačkih ispita koju koristi već preko 30 autoškola u Njemačkoj

debug.hr subota, 7. svibnja 2022. u 06:00

Domaća IT tvrtka Q je u suradnji s njemačkim startupom Streamways razvila mobilnu i web aplikaciju koja će pomoći mladim generacijama i polaznicima njemačkih autoškola da lakše svladaju teorijski ispit. Rješenje je lansirano početkom veljače, a trenutačno ga koristi već preko 30 autoškola u Njemačkoj.

Osnivači Streamwaysa, Christian Karstoft i Magnus Werner na ideju su došli tijekom polaganja svog vozačkog ispita, kada su primijetili kako je sustav polaganja vozačkog ispita u Njemačkoj zastario. Polaznici autoškola morali su točno riješiti 1.300 pitanja koja je država propisala, kao i pet puta uspješno položiti simulaciju samog ispita kako bi dobili pravo izlaska na polaganje teorijskog ispita.

Mladi osnivači su uvidjeli prostor i priliku za izgradnju modernije aplikacije prilagođenije mladima i obratili se zagrebačkoj agenciji Q. Oni su u suradnji sa Streamwaysom napravili platformu koja znatno olakšava polaganje vozačkih ispita i čini ga zabavnim. Uz nju, čitav proces ne izgleda kao učenje, već igra, a i svaki polaznik može birati kojim tempom želi učiti, a dodatna prednost je što kroz nju i instruktori vožnje mogu pratiti napredak svojih učenika.

"Prilikom izrade ove aplikacije glavni izazov nam je bio povećati motivaciju i zainteresiranost polaznika za učenje, ali i da pronađemo način kako ih angažirati da savladaju vožnju na zanimljiviji način. Dakle, fokus našeg projekta bio je osnaživanje mladih da se osjećaju slobodnije dok stječu znanje kroz najbolje digitalno obrazovno iskustvo", istaknuo je CEO Q-a Filip Ljubić.

Streamways je dostupan njemačkim autoškolama, a polaznicima je na raspolaganju web i mobilno izdanje. Svaka lekcija ima svoj video u duljini od 3 minute u kojima polaznicima pojašnjava teorijski dio prometnih propisa i pravila.

Q nastavlja s razvojem poslovanja na raznim ključnim tržištima, nakon što je tvrtka izabrana kao jedan od pet finalista ovogodišnjeg izbora za nagradu EY Poduzetnik godine. Osim startupova kao što je Streamways, tvrtka također surađuje s već etabliranim brendovima kao što su Novartis, The Times, Manpower Group i brojni drugi.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


3-smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE120

Najveći model zvučnika u 100 seriji, 40Hz -35kHz, 90dB, 114dB, 6ohma, 200W, Crossover frekvencija 2.4kHz.

5.999 kn Kupi