Sony otkrio izgled novog VR kontrolera za PlayStation 5

Za razliku od PlayStation Move kontrolera, novi VR kontroler dolazi u obliku sfere ističući njegov ergonomski dizajn

Matej Markovinović petak, 19. ožujka 2021. u 06:00

Sony je otkrio kako će izgledati novi VR kontroler za PlayStation 5 koji će, baš poput i PS5 DualSensea, koristiti tehnologiju adaptivnih okidača u svrhu boljeg osjeta otpora pod prstima.  

Iz japanske tvrtke navode da će kontroleri imati i haptički odziv te mogućnost otkrivanja dodira prstiju. Hideaki Nishino, voditelj odjela za planiranje i upravljanje platformom u PlayStationu, tvrdi da će navedene značajke omogućiti igračima korištenje „prirodnijih ručnih gesta“ tijekom igranja.   

Izvor: Sony
Izvor: Sony

Nishino ističe činjenicu da su timovi Sony Interactive Entertainmenta (SIE) surađivali na izgradnji novog VR kontrolera kako bi postigli veliki iskorak od VR-a trenutne generacije. Također se navodi da će uskoro biti dostupni i prototipovi novog kontrolera.

„Prototipovi našeg novog VR kontrolera uskoro će biti u rukama razvojne zajednice i jedva čekamo vidjeti s kakvim će idejama doći te kako kontroler pomaže oživjeti njihovu maštu“, govori Nishino.

Kontroler dolazi u dva dijela, svaki za jednu ruku te su tako tipke za kontrolu podijeljene, a L1 i R1 tipke, nalaze se na bočnoj strani. Navodi se da će VR headset pratiti kontroler kroz prsten pozicioniran na njegovom dnu, vjerojatno bez potrebe za PlayStation kamerom. Dizajn novog VR headseta još nije poznat, no Sony je otkrio da će imati poboljšano vidno polje, bolju razlučivost te samo jedan kabel potreban za spajanje na konzolu.