Hrvatski Telekom spaja više od 4.400 kućanstava Jastrebarskog na optiku

Ovom investicijom Hrvatski Telekom građanima Jastrebarskog omogućit će korištenje ultra brzog interneta uz brzine preko 100 Mbit/s. Postavljanje optičke infrastrukture planirano je do kraja 2020. godine

Bug.hr petak, 4. rujna 2020. u 23:48

U suradnji s Gradom Jastrebarsko, Hrvatski Telekom započeo je s implementacijom optičke infrastrukture na području Jastrebarskog i dijela prigradskih naselja, što će građanima omogućiti gigabitne brzine i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Riječ je o ulaganju vrijednom 7,7 milijuna kuna koje će već do kraja ove godine omogućiti, za oko 3.100 jaskanskih kućanstava u centru grada, priliku za uživanje u gigabitnim brzinama.

Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže i u unapređenje postojeće infrastrukture kroz skraćivanje korisničke petlje približavanjem optičke infrastrukture korisnicima i nadogradnjom opreme. Uz ulaganje dodatnih 2 milijuna kuna omogućit će se uključivanje vectoring i supervectoring tehnologije koje će osigurati 100 Mbit/s za dodatnih 1.335 kućanstava u naseljima Domagović, Čabdin, Cvetković, Novaki Petrovinski, Gornja Reka, Donja Reka i Zdihovo.

S uvođenjem optike, građanima Jastrebarskog bit će omogućen kvalitetniji i brži pristup internetu, povećanje gospodarske aktivnosti i kvaliteta života. Za građane Jastrebarskog, točnije za 4.435 kućanstava, to će značiti bolju kućnu internetsku povezanost koja omogućuje nesmetani radi od kuće, djeci lakše praćenje škole na daljinu, dok će lokalnoj zajednici pomoći u privlačenju poduzetništva, povećanju efikasnosti usluga (edukacije, zdravstva), stimulaciju konkurentskog okruženja i usluga te povećanje računalne pismenosti.

„Hrvatski Telekom i u ovim izazovnim vremenima nastavlja s ulaganjima u optičku infrastrukturu te mi je drago što je Jastrebarsko dio naših ulaganja. Brz i kvalitetan pristup internetu omogućit će čitavoj zajednici Grada Jastrebarskog povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitetu života građanima“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

„Pozdravljamo projekt izgradnje optičke infrastrukture Hrvatskog Telekoma u Jaski koji predstavlja veliki iskorak u kvaliteti telekomunikacijske mreže. Suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina u današnjem vremenu je važan razvojni projekt, kako za gospodarske subjekte i institucije, kućanstva, tako i za privlačenje novih investicija. Iskreno se veselimo što skorijem nastavku ulaganja od strane privatnih operatora, kako privatnim kapitalom tako i uz potporu EU fondova, kako bi se jednakomjerno podigla kvaliteta interneta za stanovnike i u ruralnim dijelovima Jaske“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.