HRTi u novom ruhu i s više (HD) sadržaja

Hrvatska radiotelevizija od sutra će pokrenuti redizajniranu aplikaciju multimedijske usluge HRTi, na kojoj je moguće gledanje i slušanje televizijskih i radijskih kanala te pristup videoteci

Sandro Vrbanus četvrtak, 19. srpnja 2018. u 06:00

Dva dana nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva HRT je prestao s emitiranjem svojeg "vječno" eksperimentalnog programa HRT 2 HD, no već sljedećeg dana najavljena je jedna nova usluga iz nacionalne TV kuće, odnosno proširenje dosadašnje ponude. Naime, Hrvatska radiotelevizija svojim će korisnicima od 19. srpnja omogućiti pristup redizajniranoj aplikaciji svoje multimedijske usluge HRTi, a koja korisnicima javnog servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo 5 televizijskih i 12 radijskih HRT-ovih kanala te pristup bogatoj videoteci i slušaonici,

Uz novi izgled multimedijske usluge HRTi povećat će se njezina funkcionalnost, dostupnost HRT-ovih kanala i ostalih sadržaja na različitim uređajima, te omogućiti bolje korisničko iskustvo i kvaliteta usluge, najavili su u srijedu iz HRT-a.

Riječ je o novom iskoraku Hrvatske radiotelevizije prema više od pola milijuna registriranih korisnika usluge HRTi, a kojima se uz gledanje i slušanje pet televizijskih i 12 radijskih programa nudi pregled medijskih sadržaja s vremenskim odmakom od 72 sata te velik broj emisija na zahtjev.

U digitalnoj videoteci dostupno je više od 24.000 naslova, od kojih čak 1.200 u HD rezoluciji. Baza dostupnih sadržaja stalno se proširuje te korisnici mogu uživati u iznimno raznovrsnoj i bogatoj ponudi; od recentnih igranih i dokumentarnih domaćih filmova do nagrađivanih serija te informativnih, zabavnih, sportskih, kulturnih, znanstvenih, obrazovnih i vjerskih sadržaja.

Korištenje uslugom HRTi moguće je na osobnim računalima, pametnim televizorima i telefonima te tabletima. Za pristup redizajniranoj aplikaciji HRTi postojeći korisnici trebaju potvrditi svoju registraciju. Za korištenje usluge na pametnim telefonima s operativnim sustavima Android i iOS potrebno je skinuti novu aplikaciju za koju ćete naći poveznicu na stranicama usluge HRTi.