Huawei predstavio svoj prvi 4K OLED televizor Vision Smart TV X65

Huawei je predstavio svoj prvi 4K OLED televizor Vision Smart TV X65 koji se temelji na high-end Honghu 898 high-end čipu, ima ugrađenu širokokutnu kameru i 14 zvučnika

Matija Pavlić četvrtak, 9. travnja 2020. u 10:09

Tvrtka Huawei predstavila je novi pametni televizor Vision Smart TV X65. To je prvi OLED televizor kineske tvrtke, bazira se na 65-inčnom 4K OLED panelu s vrlo tankim rubovima, a sam televizor ima debljinu od samo 24,9 milimetara.

Sadrži i novi HiSilicon Honghu 898 high-end čip dizajniran specifično za OLED televizore. Čip koristi senzore pomoću kojih je moguće regulirati boju i brzinu osvježavanja, a ističe se i sposobnost prilagođavanja slike na zaslonu uvjetima u okolini.

Tu je i njemačka TÜV Rheinland certifikacija prva takvu za uređaj takve veličine. Televizor se ističe i po ugrađenoj 24-megapikselnoj ultraširokoj AI kameri koja je opremljena HiSilicon dvostrukim NPU čipom te po podršci za Air Gesture funkcionalnost.

Za zvučne efekte brine se 14 ugrađenih zvučnika s 5.1 podrškom i 3D pametnim zvukom, a zvuk je moguće prilagoditi uvjetima u prostoriji.

Cijena ovog televizora je 3522 američkih dolara, no zasad nema informacija kada bi se trebao naći na tržištu.