OnePlus TV - renderi, fotografije i detaljnije specifikacije

OnePlus će sredinom tjedna službeno predstaviti nove pametne telefone, a uz njih po prvi put i pametni televizor čiji su renderi stigli u javnost nešto ranije, kao i detaljnije specifikacije

Stjepan Bilić ponedjeljak, 23. rujna 2019. u 15:36

OnePlus će sredinom ovog tjedna (26. rujna) održati događaj u Indiji na kojemu će predstaviti nove pametne telefone OnePlus 7T te po prvi put i vlastiti televizor. Televizor će dakako biti iz domene pametnih televizora, temeljit će se na Androidu i odlikovat će se 4K QLED zaslonom te kvalitetnih zvukom kojeg će osigurati osam zvučnika.

Sada par dana prije službenog događaja pojavile su se i nove informacije u vidu rendera i tehničkih specifikacija. Za rendere zaslužan je CEO tvrtke, Pete Lau, koji je otkrio dizajn stalka, a za tehničke podatke – leakeri.

Izvor navodi kako će službeni naziv OnePlusovih televizora glasiti – OnePlus TV Q1 i OnePlus TV Q1 Pro. između ova dva modela postojat će manje razlike. Primjerice Q1 model imat će manju dijagonalu zaslona (55“) i slabije zvučnike (20W) u odnosu na Q1 Pro koji će imati 65“ zaslon i 50W zvučnike. Spominje se i dodatna opcija – soundbar koji će dodatno poglasniti TV.

Ostale specifikacije bit će zajedničke za oba modela – razlučivost od 3.840 x 2.160 točaka, omjer zaslona od 16:9, osvježavanje od 100 Hz, vidljivi kutovi od 178 stupnjeva te podrška za HDR 10, Dolby Vision i Dolby Digital. OnePlus Q1/Q1 Pro televizori temeljit će se na Mediatekovom MT5670 SoC-u, imat će 2,5 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu.

Nadalje, što se konektora tiče televizori će imati tri HDMI, dva USB i jedan LAN, S/PDIF i 3,5-milimetarski audio port. Od bežičnih tehnologija tu su još i dual-band Wi-Fi (802.11ac) i Bluetooth 5.0. Kako televizor ne bi bio pogodan samo za reprodukciju sadržaja sa streaming servisa i prijenosnih diskova, OnePlus Q1/Q1 Pro televizori imat će i digitalni TV Tuner.

Softverski će se temeljiti na Android platformi, točnije na OxygenOS TV inačici Androida. Izvor navodi integriranu podršku za Chromecast, Netflix i Amazon Prime Video i Audio. Trenutno nije poznato koliko će se OxygenOS TV razlikovati u odnosu na OxygenOS koji pokreće tvrtkine pametne telefone. Izvor navodi kako će cijena jednog od televizora biti oko 911 USD. No, ne navodi i kojeg, običnog ili Pro modela.