Predstavljen Samsung The Frame, televizor koji prikazuje umjetničke slike kada je isključen

Zagrebačka prezentacija je održana u Oris Kući arhitekture na način da su televizori imali iste okvire kao i "obične" slike, pa se dobio puni dojam kako The Frame funkcionira na zidu kao - umjetničko djelo

Miro Rosandić petak, 8. studenog 2019. u 15:59

Televizori The Frame nude se kupcima sa četiri različita okvira, kako bi se bolje uklopili u različite interijere. Zaslon koristi QLED tehnologiju, s već dobro poznatim osobinama.

Ključne odlike ovog televizora su umjetnički način rada koji na isključenom televizoru prikazuje umjetnička djela iz posebno uređenih kolekcija Art Store aplikacije. The Frame ima i senzor pokreta, tako da će se zaslon televizora pretvoriti u umjetničko djelo (aktivirati) kada ste u blizini te se isključiti zbog uštede energije kada se udaljite. Isporučuje se s posebnim zidnim nosačem za postavljanje na zid bez razmaka i uz One Invisible Connection opciju povezivanja dodatnih uređaja. U umjetničkom načinu rada televizor troši 30% manje energije, nego li kada radi kao klasični TV uređaj.

„The Frame je novitet u širokom lifestyle portfelju Samsung televizora u Adriatic regiji te je svojevrsna najava razvoja novog pristupa korisnicima. Poseban je po tome što vizualno imitira izgled slike i prikazuje preko 1200 odabranih umjetničkih djela najpoznatijih svjetskih umjetnika, dostupnih kroz Art Store aplikaciju.“, rekao je Hrvoje Katalenić, voditelj odjela potrošačke elektronike Samsung Electronics Adriatic.

Naravno, osim već instaliranih probranih slika, svatko za sebe može odabrati što će mu The Frane prikazivati, pa to mogu biti i obiteljske fotografije snimljeno mobitelom. Više o Samsung Frame televizoru pogledajte na https://www.samsung.com/hr/tvs/the-frame/highlights/.