Xiaomijevi pametni televizori uskoro i na EU tržištu

Xiaomi je najavio kako će na europsko tržište plasirati svoje pametne televizore, nažalost Europljani za sada neće dobiti televizore iz Mi TV 5 serije, već Mi TV 4S modele

Stjepan Bilić petak, 8. studenog 2019. u 06:00

Xiaomi je prilikom predstavljanja novih pametnih telefona predstavio i nove, također pametne, televizore iz serije Mi TV 5. I dok su pojedinci negodovali kako takvi uređaji nikada neće stići do našeg europskog tržišta, Xiaomi je imao drugačije planove. Na EU tržište stići će uskoro pametni televizori iz serija Mi TV 4S i Mi TV 4A.

Navedene serije nisu toliko moćne kao nova Mi TV 5 serija, ali predstavlja dobar početak za korisnike koji bi htjeli nabaviti svoj prvi pametni televizor. Mi TV 4A osnovni je model, odlikuje ga dijagonala zaslona od 32“ te razlučivost od 1.366 x 768 točaka. Također ima i sporiji SoC (4 Cortex-A53 jezgre) i manje radne memorije – 1 GB.

Za korisnike kojima je potreban kvalitetniji televizor Xiaomi je pripremio dva Mi TV 4S modela, jedan sa 43“ te drugi sa 55“ zaslonom. Oba zaslona se odlikuju 4K rezolucijom i podrškom za HDR i MEMC tehnologije. Temelje se na Mediatekovom 6886 čipu s četiri jezgre te imaju po 2 GB RAM-a i 8 GB interne memorije.

Oba modela dijele većinu značajki izuzev broja USB portova. Mi TV 4S od 55“ ih ima tri, a Mi TV 4S od 43“ dva. Zajedničke stavke su im tri HDMI porta, podrška za Bluetooth i Wi-Fi te certificirana podrška za Netflix i Amazon Video Prime. Dakako sva tri modela imaju podršku za Google Play pa će korisnici imati pristup i ostalim Android aplikacijama, poput YouTubea i drugih. Inače, televizori se temelje na Androidu 9.0 Pie.

Što se cijena tiče one će iznositi 179 eura (Mi TV 4A – 32“), 349 eura (Mi TV 4S – 43“) i 449 eura za Mi TV 4S dijagonale 55“. Prednarudžbe bit će moguće od 25. studenog, a službena prodaja kreće od 2. prosinca. Za vrijeme prednarudžbi Mi TV 4S 55“ bit će nešto povoljniji – cijena će mu iznositi 399 eura.