Bolt se širi na Split i Dubrovnik

Pružatelj usluga taksi prijevoza na zahtjev, donedavno poznat kao Taxify, nakon Zagreba će postati dostupan u dva najveća turistička središta na hrvatskoj obali

Sandro Vrbanus četvrtak, 9. svibnja 2019. u 15:10

Platforma za pružanje usluga prijevoza na zahtjev Bolt (donedavno poznat pod imenom Taxify), od danas je dostupna, nakon Zagreba, u Splitu i Dubrovniku. Ova je estonska kompanija u Zagreb stigla krajem studenoga prošle godine, a sada će, prije početka turističke sezone, svoje usluge početi pružati i na obali.

Jednako kao i prilikom lansiranja Bolta u Zagrebu, korisnici u Splitu i Dubrovniku mogu očekivati popust od 50% na vožnje plaćene karticom, a procijenjena cijena usluge prijevoza za odabranu rutu vidljiva je prilikom naručivanja vožnje. U Splitu naknada za početak vožnje iznosi 5 kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 5 kuna. U Dubrovniku je naknada za početak vožnje 11 kuna, vrijeme vožnje 65 lipa po minuti te cijena vožnje po kilometru 6,5 kuna, kažu iz Bolta.

"Ponosni smo što možemo građanima, ali i turistima u Splitu i Dubrovniku pružiti više mogućosti za poslovni razvoj i korištenje usluge prijevoza na zahtjev te na taj način olakšati i ubrzati kretanje gradom, osobito tijekom ljetne sezone. Uz Split i Dubrovnik planiramo nastaviti širenje poslovanja i na ostale gradove na hrvatskoj obali jer nam je cilj da što više Hrvata ima izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom", poručio je Daniel Tutić, predstavnik Bolta u Hrvatskoj.