"Djevičanski" Hyperloop One

Milijarder Sir Richard Branson uložio je pozamašan iznos kompaniju koja se od sada zove Virgin Hyperloop One

Sandro Vrbanus petak, 13. listopada 2017. u 13:00

Sir Richard Branson poznat je po svojim ulaganjima u riskantne i inovativne poslove, a njegovom širokom portfoliju investicija u području prijevoza, uz vlakove, zrakoplove i svemirske letjelice, od sada će biti pridodan i Hyperloop. Branson je odlučio investirati u Hyperloop One, američku kompaniju koja je najdalje otišla s razvojem tehnologije za ovaj novi sustav prijevoza, objavljeno je jučer.

Nije objavljeno o kojem je iznosu investicije riječ, ali po tome što će se kompanija od sada nazivati Virgin Hyperloop One možemo zaključiti da je riječ o ne baš zanemarivoj investiciji. Branson će postati i članom Uprave. Strateško partnerstvo Virgin Groupa i Hyperloop One-a ima za cilj donijeti revoluciju u svijet transporta, kako putnika tako i tereta.

U svojem blogu britanski je milijarder naveo kako je njihova misija u Virginu oduvijek bila unijeti poremećaj na tržište, te ulagati u inovativne kompanije. U Virgin Hyperloop One-u i jedna i druga strana vide savršen spoj ljudi koji su skloni riziku kako bi putnicima ponudili sasvim novo, revolucionarno iskustvo, a po međusobno udijeljenim komplimentima čini se kako su osnivači Hyperloop One-a s Bransonom vrlo brzo našli "na istoj valnoj duljini".