Henry Cavill utjelovit će Geralta u Netflixovoj adaptaciji The Witchera

I Netflix i sam glumac, koji je najpoznatiji po ulozi Supermana, potvrdili su kako je odabran za glavnu ulogu u novoj seriji

Mateja Šop četvrtak, 6. rujna 2018. u 00:10

U svibnju prošle godine Netflix je objavio kako su dali zeleno svjetlo za snimanje serije temeljene na svijetu Andrzeja Sapkowskog, The Witcher. Iako je pisac napisao osam knjiga, njegov fantazijski svijet i glavni junak Geralt postali su poznatiji kada je poljski razvojni tim CD Projekt Red izdao svoj istoimeni RPG. Najveću popularnost je Bijeli vuk stekao nakon izlaska trećeg i posljednjeg nastavka u trilogiji, a izlaskom serije doći će i do onih koji se igranjem ne bave.

Nakon same objave, redateljica Lauren Schmidt Hissrich je na svojem Twitter profilu malo po malo objavljivala dodatne informacije, pa smo tako saznali da će se prva sezona sastojati od osam epizoda, da će se emitirati ili 2019. ili 2020. godine, da Sapkowski radi na projektu kao kreativni savjetnik, da će osim Geralta svakako biti prisutni Yennefer, Ciri, Triss, Roach, vampir Regis, Emhyr var Emreis i Dandelion koji će se zvati Jaskier kao u knjigama te da će se serija snimati u istočnoj Europi. Sada smo saznali mnogima najbitniju informaciju - tko će glumiti Geralta. Vijest je opet objavila redateljica, a njen prvi izbor bio je Henry Cavill.

Ovaj britanski glumac najpoznatiji je po ulozi Supermana u DC-jevim filmovima, a početkom kolovoza izrazio je želju da upravo on utjelovi Geralta. Želja mu se sad ostvarila, pa je i on vijest podijelio putem svojeg Instagram profila:

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Reakcije ljudi na internetu su, naravno, podijeljene - neki se hvataju za glavu i kao primjer njima idealnog Geralta navode Madsa Mikkelsena, dok drugi smatraju kako će Cavill odraditi solidan posao. U svakom slučaju, ako mu se stavi brada, duga kosa i koji ožiljak, izgleda sasvim uvjerljivo:

Zasad je Cavill jedini glumac za kojeg znamo da radi na ovom projektu, pa će biti zanimljivo vidjeti koji će biti ostatak glumačke postave. Na službenim stranicama Netflixa nećete saznati mnogo o seriji, ali ako želite biti u toku sa svim novostima i procesom rada na seriji, pratite Twitter profil redateljice.