Twitter radi na svojoj verziji Close Friendsa, značajke koju je proslavio Instagram

Close Friends značajka dostupna je na Instagramu još od 2018. godine, a kako se čini, uskoro će njenu inačicu dobiti i Twitter

Matej Markovinović utorak, 25. siječnja 2022. u 18:35

Značajka koja bi se prigodno trebala nazivati Flock (jato), uskoro bi mogla pronaći svoje mjesto na Twitteru te omogućiti korisnicima da svoje objave podijele samo odabranim ljudima. Ova značajka, naime, mnogima će zvučati poznato, jer nešto slično je predstavio i Instagram 2018. godine, što se pokazalo kao pravi hit.

Twitter je Flock pokazao još u srpnju prošle godine te je to tada zainteresiralo mobilnog developera Alessandra Paluzzija, koji vjerno prati razvitak značajke. On je, nadalje, otkrio dio koda unutar Twitterove aplikacije, koji zapravo potvrđuje da se tvrtka s velikom ozbiljnošću primila rada na Flocku.

Prema snimci zaslona koju je na Twitter postavio Paluzzi, korisnik će u svoje „jato“ moći dodati do 150 ljudi. Ako se, kojim slučajem, neki twitteraš predomisli i odluči ukloniti nekoga sa svoje liste, drugoj strani neće doći nikakva obavijest.

Nakon što korisnik postavi objavu za svoje bliske prijatelje u Flocku, ispod nje bi se trebala naći sljedeća obavijest – Možete vidjeti ovu objavu jer vas je njen autor dodao u svoj Twitter Flock. Ovu je značajku za The Verge komentirala i Twitterova glasnogovornica Tatiana Britt.

„Twitter uvijek radi na novim načinima da pomogne ljudima da se uključe u razgovore, a mi trenutno istražujemo načine da im omogućimo da dijele stvari privatnije. Nemamo daljnjih vijesti koje bismo mogli podijeliti o ovoj značajki, no možemo potvrditi da je 'Twitter Flock' samo privremeni naziv“, rekla je Britt.