Twitter testira ocjenjivanje objava upvote/downvote strelicama

Na Redditu se komentari i objave ocijenjene s najviše 'strelica gore' pokazuju na vrhu, dok iz Twittera kažu da zasad to neće biti slučaj, pa će poredak i dalje ostati jednak

Matej Markovinović subota, 24. srpnja 2021. u 06:00

Čini se da u Twitteru „kuhaju“ nešto novo, pa su tako objavili da testiraju ocjenjivanje objava pritiskom na strelicu gore ili dolje (upvote/downvote), slično onome kao što ima Reddit, ali i Bug Forum.

Naime, iz tvrtke navode da ovu značajku trenutno testira mala grupa iOS korisnika kojima se novi način ocjenjivanja objava pokazuje u različitim stilovima, pa su tako kod nekih strelice zamijenjene znakom „palac gore/dolje“.

„Testiramo ovo da bismo razumjeli koje vrste odgovora smatrate relevantnima, pa da možemo poraditi na načinima da ih više istaknemo“, napisali su iz Twittera dodajući da će se upvote oznaka pokazivati kao lajk, dok downvote neće biti javan.

Trenutno nije poznato hoće li ovaj način ocjenjivanja uistinu zaživjeti na društvenoj mreži, jer su još u ožujku anketirali korisnike u vezi uvođenja emoji reakcija, kao što to ima Facebook, no čini se da to nikad nije urodilo plodom.