Uskoro ćete lakše primijetiti je li vaš Twitter račun zaključan ili suspendiran

Spoznaja da je vaš Twitter račun suspendiran ili zaključan nakon što ste pokušali nekoga zapratiti ili nešto objaviti, može biti frustrirajuća, no tvrtka sprema novu značajku koja će to promijeniti

Matej Markovinović srijeda, 28. srpnja 2021. u 19:32

Twitter je objavio da testira nove napomene koje će služiti da obavijeste korisnika u slučaju ako mu je račun na društvenoj mreži suspendiran ili zaključan te je u read-only načinu rada zbog kršenja pravila.

Naime, napomene će se pojavljivati na vrhu početne stranice, a Twitterov je glasnogovornik otkrio za The Verge da njih trenutno testira mali postotak korisnika mreže na iOS-u, Androidu i webu.

„Ako je vaš račun zaključan ili suspendiran, nekima od vas prikazat će se napomena koja to jasno navodi“, objavili su iz Twittera.

Glasnogovornik Twittera navodi da je tvrtka započela s ovim testiranjem nakon brojnih povratnih informacija korisnika koji su saznali da su im računi suspendirani ili zaključani tek nakon što su pokušali nešto objaviti ili zapratiti drugog korisnika.

U napomenama se podsjeća suspendirane korisnike da im je račun trajno u read-only načinu rada, odnosno da ne mogu objavljivati, retweetati ili lajkati sadržaj. Također, onemogućena im je i izrada novog računa, a za pokušaj njegovog vraćanja, potrebno je podnijeti žalbu Twitteru.

S druge strane, zaključani su računi privremeno u read-only načinu rada te se u napomenama navodi da će se sve mogućnosti najčešće vratiti korisniku u sljedećih tjedan dana.