Partnerstvo Xboxa i Inworld AI u kreiranju generativnih AI alata za razvoj igara

U sklopu partnerstva s Inworld AI, Microsoft radi na stvaranju Xbox alata za razvoj igara, glavnih likova i njihovih priča pomoću umjetne inteligencije

Tomislav Stanković utorak, 7. studenog 2023. u 06:00
📷 Image: Inworld
Image: Inworld

Inworld je na službenim stranicama objavio kako će zajedno s Xboxom raditi na izgradnji snažnog alata koji koristi umjetnu inteligenciju za obogaćivanje narativa i stvaranje likova u razvoju igara.

Na blogu piše kako je „pojava jezičnih modela i generativne inteligencije otključala nove prilike za pripovijedanje priča i angažman likova unutar igara“.

Na ovaj način spojit će se Inworldova stručnost u radu s generativnim AI modelima za razvoj likova, Microsoft AI rješenja temeljena na oblaku i snage Xbox tima u stvaranju pristupačnih alata za sve programere.

U Xboxu vjeruju da s boljim alatima programeri mogu napraviti još izvanrednije igre, a cilj im je isporučiti vrhunske AI alate za razvijanje igara bilo gdje u svijetu i za svaku platformu.

Microsoft ističe kao se ovaj pristup umjetnoj inteligenciji temelji na tri načela, a to su značajna inovacija, osnaživanje ljudi i organizacija te odgovornost.

Tvrtke zajedno nastoje isporučiti pristupačan i odgovorno dizajniran multiplatformski skup alata umjetne inteligencije kako bi pomogle prilikom kreiranja i razvijanja igara, dizajniranja dijaloga, priča i zadataka likova.

Multiplatformski skup alata trebao bi uključivati AI dizajnerski kopilot koji potiče dizajnere igara da istraže kreativnije ideje, pretvarajući upute u detaljne skripte i stabla dijaloga, te AI mehanizam za kreiranje likova koji se može integrirati u igre, omogućujući potpuno nove narative s dinamički generiranim pričama, misijama i dijalozima koje bi igrači trebali iskusiti.

Cilj je pomoći programerima da lakše ostvare svoje vizije, isprobaju nove stvari i pomaknu granice današnjeg igranja.