Spanoptic E28: Copilot - Asistent, a ne Autopilot

Microsoft Copilot za Microsoft 365 zapravo je virtualni uredski asistent koji vam pomaže navigirati kroz svakodnevne zadatke i poboljšati produktivnost, a o svemu u novoj epizodi Spanoptica govore konzultantice Katarina Zenko i Nina Vujičić

Bug.hr utorak, 9. srpnja 2024. u 14:15

U novoj epizodi Spanoptica glavna je tema ponovno umjetna inteligencija, no ovoga je puta fokus na specifičnom AI asistentu po imenu Microsoft Copilot za Microsoft 365. Slavenove ovomjesečne gošće, Spanova konzultantica Katarina Zenko i Spanova viša konzultantica Nina Vujičić provest će vas kroz mogućnosti ovog AI alata i pojasniti zašto je korištenje ovakvih poslovnih pomagača jedna od ponajboljih stvari koju možete učiniti za rješavanje svakodnevnih profesionalnih izazova te poboljšanje vaše kreativnosti i produktivnosti.

Microsoft Copilot za Microsoft 365 zapravo je virtualni uredski asistent koji vam pomaže navigirati kroz svakodnevne zadatke i poboljšati produktivnost. No, on nije samo alat koji automatizira radne procese. Copilot je tu da vam pruži podršku, kao pouzdan radni partner koji olakšava sve od pretraživanja informacija i analize podataka do pisanja e-mailova, izvještaja i prezentacija. Također, može sažeti ključne detalje sastanaka i organizirati vaše radne zadatke, prilagođavajući se vašem načinu rada i postajući sve učinkovitiji kako ga više koristite. Nakon što ga upoznate i naviknete na svoj način rada, Copilot će postati dragocjen pomagač koji će vam kontinuirano olakšavati radni dan.

Primjerice, znamo da kreativni procesi često počinju suočavanjem s praznom stranicom koju treba nadahnuto ispuniti, a s tom inspiracijom može vam pomoći upravo Microsoft Copilot, ubrzavajući taj teški početak i predlažući razne opcije za sadržaj. Bez obzira pišete li poslovni izvještaj, e-mail ili pripremate prezentaciju, Copilot je tu da vam pomogne na svakom koraku. Od brzih prijedloga za uvod, preko razrađivanja glavnih dijelova, do završnog poliranja vaših tekstova, ovaj AI asistent štedi vaše vrijeme i smanjuje stres, omogućujući vam da se fokusirate na ključne zadatke i učinkovitost.

Umjetna inteligencija nije samo budućnost – ona je već ovdje i oblikuje našu svakodnevicu. Ignoriranje ovog tehnološkog napretka može nas ostaviti nespremnima za izazove koje donosi sutrašnjica. Korištenje alata poput Microsoft Copilota omogućuje nam da bolje razumijemo i iskoristimo puni AI potencijal, osiguravajući da ovakvi sustavi postanu i ostanu korisni pomagači koji poboljšavaju naše radno okruženje, a ne nešto što treba izbjegavati. Vrijeme je da se i kao pojedinci i kao organizacije ozbiljno upoznamo s ovim tehnologijama i otkrijemo kako nam mogu pomoći da budemo efikasniji, kreativniji i produktivniji. Pogledajte cijelu epizodu Spanoptica!

Propuštene epizode možete pogledati ovdje.