Android 12 možda izlazi početkom listopada

Nova verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava donosi 'Material You' vizualno osvježenje, a u javnoj je beti još od svibnja, pa su ga zainteresirani korisnici već mogli isprobati

Matej Markovinović srijeda, 15. rujna 2021. u 06:00

Google je prošloga tjedna izbacio petu beta verziju Androida 12 za njihove Pixel pametne telefone, ističući da bi korisnici trebali očekivati stabilnu verziju tvrtkinog mobilnog operativnog sustava u sljedećih nekoliko tjedana, a sada se „šuška“ i o službenom datumu izlaska.

Naime, prema tvrtkinom internom dokumentu kojeg Google koristi za obavještavanje OEM (original equipment manufacturer) partnera, Android Open Source Project (AOSP) verzija Androida 12, mogla bi izaći 4. listopada, a kako prenosi XDA Developers, taj se dan najčešće poklapa s lansiranjem stabilne verzije sustava za korisnike.

Glavni urednik portala XDA Developers Mishaal Rahman, podijelio je snimku zaslona internog dokumenta na svom službenom Twitter računu.

Budući da su stabilni Android 10 i 11 izašli na isti dan kada je izbačena i AOSP inačica, vjeruje se da će nova verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava uistinu izaći početkom listopada, kada se očekuje i službeno predstavljanje tvrtkinih Pixel 6 i Pixel 6 Pro pametnih telefona.