Book Morning - budilica koja bi se mogla dopasti onima koji imaju problema s ustajanjem

Riječ je o zanimljivoj aplikaciji koja problemu jutarnjeg buđenja pristupa na ponešto drugačiji način u odnosu na većinu klasičnih mobilnih budilica. Naime, svako će jutro započeti uz čitanje interaktivnih priča nakon što se aktivira alarm…

Matija Gračanin utorak, 6. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Book Morning
Namjena Buđenje uz interaktivne priče
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 24 kn

Ustajanje ujutro kako bi se krenulo na posao ili školi mnogima predstavlja priličan problem, stoga ni ne čudi da postoji čitav niz aplikacija koje nastoje pomoći da se ujutro probudi nježnije, pa se samim time i lakše otpočne dan. Book Morning je još jedna takva aplikacija.

Međutim, za razliku od većine drugih mobilnih budilica koje jutarnjem buđenju pristupaju na različite načine, ova aplikacija svako jutro omogućava čitanje raznovrsnih priča. Dakako, ključni je element i klasična budilica koja će se neumoljivo oglasiti (autori tvrde i da su zvukovi budilice nježni), a sve kako bi se na vrijeme probudilo.

No, nakon toga slijedi onaj zabavni dio. Naime, umjesto da se rješavaju kojekakve mozgalice, ova aplikacija u dan uvodi kroz interaktivne priče i tako nastoji olakšati jutarnje buđenje, ustajanje te općeniti početak dana. Naravno, treba uračunati vrijeme potrebno za sudjelovanje u pričama i pomaganju dr. Wakeyju, a uz to bi se trebala stvoriti i navika za – ranije ustajanje.

Osim toga, Book Morning je koncipiran tako da potiče sudjelovanje u pričama kroz sakupljanje raznovrsnih predmeta, otključavanje znački i tome slično, sve kako se ne bi odustalo od temeljnog cilja – ugodnije buđenja i ljepšeg početka dana.

Drugim riječima, oni koji još nisu pronašli formulu s kojom će se ujutro lakše ustati za posao ili školu, možda će s ovom aplikacijom biti uspješniji. Cijena ove drukčije budilice? Jednokratno 24 kn čime se otključava pristup svim pričama.