CONtv + Comics - servis za zagrižene ljubitelje stripova, filmova i TV serija

Riječ je o jednom od nešto manje poznatih no svejedno popularnih servisa putem kojeg je moguće uživati u čitavom nizu filmova, TV serija i digitalnih stripova. Doduše, ne treba očekivati poznate filmske hitove ili slavne stripove, no istinski ljubitelji gledanja i čitanja će sigurno nešto naći za sebe…

Matija Gračanin ponedjeljak, 19. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CONtv + Comics
Namjena Streamanje filmova, serija i stripova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 7,99 USD (Premium)

Premda je za većinu streaming servisa koji su dostupni i domaćim korisnicima potrebno plaćati mjesečnu pretplatu kako bi se uživalo u sadržaju koji nude, postoje i besplatni servisi koji itekako mogu biti zanimljivi. CONtv + Comics upravo je takav servis koji uredno radi i s područja RH.

Na njemu se neće naći najpoznatiji filmove, TV serije, animirani filmovi i digitalni stripovi, no pravi ljubitelji sigurno će pronaći nešto za sebe. I to pogotovo oni koji se nalaze u žanrovima kao što su horor, znanstvena fantastika, komedija, anime, triler i drugi.

CONtv je sklopio partnerstvo s kućom Cinedigm koja je poznata po distribuciji nezavisnih filmova te s Wizard Worldom koji je poznat po Comic Conu. Sve to jamči da će oni istinski geekovi i oni koji se samo tako osjećaju na ovoj OTT platformi sigurno pronaći sadržaj u kojem će uživati.

Naravno, ako se ne želi plaćati pretplata koja stoji oko 8 dolara mjesečno za što se dobiva pristup čitavoj kolekciji filmova, serija i stripova, onda će se morati prihvatiti određena ograničenja (neka sadržajna, a neka funkcionalna) te tolerirati katkada suviše česte oglase.

Sama aplikacija ne nudi mnogo mogućnosti, ni kod gledanja filmova i serija kao ni kod čitanja digitalnih stripova, pa to treba uzeti u obzir. Ipak, radi prilično solidno, dok je kvaliteta slike i zvuka većinom korektna. No, uzimajući sve u obzir, CONtv + Comics sigurno neće osvojiti kvalitetom aplikacije, ali itekako može biti zanimljiv kada se želi otkriti nov i zanimljiv sadržaj.