DINA - aplikacija koja preporuča kako se odjenuti s obzirom na vremenske (ne)prilike

Riječ je o ponešto drugačijoj aplikaciji za vremensku prognozu koja, za razliku od većine, nudi savjete o tome kako se treba odjenuti uzimajući u obzir vremenske prilike. Prednost je i činjenica da se za prognozu oslanja na jedan od najpoznatijih prognostičkih servisa - Dark Sky…

Matija Gračanin četvrtak, 13. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DINA
Namjena Vremenska prognoza s preporukom što odijenuti
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatno

Aplikacije za vremensku prognozu svrstavaju se među najbrojnije tipove aplikacija za pametne telefone, no bez obzira na to koliko ih već ima, pojavljuju se i nove od kojih neke pokušavaju ponuditi ponešto drugačije mogućnosti. DINA je upravo takva aplikacija.

Osim što je u stanju prikazati aktualne vremenske prilike pri čemu se oslanja na jedan od najpoznatijih prognostičkih servisa koji se proslavio hiperlokalnim i vrlo preciznim prognozama Dark Sky, ključna karakteristika ove aplikacije jest činjenica da savjetuje što bi trebalo odjenuti.

Pri tome u obzir uzima u trenutačne vremenske (ne)prilike, ali i set osobnih podataka (tip kože, spol, visinu, težinu i dob) kao i osobne preferencije te onda preporučuje prikladnu odjeću oslanjajući se i na umjetnu inteligenciju.

DINA koristi lokaciju kako bi prikazala vremensku prognozu i nije moguće ručno unijeti drugu lokaciju te joj je potrebna internetske veza. Uz prikaz aktualnih podataka o vremenu s onim najvažnijim informacija, tu je i kratka prognoza za idućih osam dana kao i opcija uključivanja opcije za prikaz sutrašnje prognoze vremena.

DINA je, barem za sada, posve besplatna pri čemu se čak ni ne prikazuju oglasi, a jednako je tako trenutačno dostupna samo za Android pametne telefone i to u ranom izdanju (inačica za iOS je u planu).

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi